nieuws

Testbank voor dieselpomp en injectoren

Werkplaats & Onderhoud

Testbank voor dieselpomp en injectoren

Een interessante noviteit van Allround Automotive Equipment is een testbank voor common rail-pompen en injectoren. De opvallend vriendelijk geprijsde testbank maakt deze discipline nu ook bereikbaar voor revisiebedrijven en werkplaatsen die zich meer toe willen leggen op dieselservice. Met geteste componenten komt het autobedrijf nooit voor verrassingen te staan.

De testbank kan de pomp en injectoren tot de maximale druk en opbrengst testen en weet raad met systemen van Bosch, Delphi, Denso en Siemens en de bijbehorende elektromagnetische- en piëzo-injectoren. De meetmogelijkheden zijn divers, zoals: opbrengst, retourlek, openingsdruk, einddruk, frequentie, duty cycle en toerental. De ingespoten brandstof wordt opgevangen in meetbuizen. Alle elektronische units van de testbank, die de pomp en injectoren aansturen, zijn afzonderlijk in te stellen.

Ook TDI-dieseltechniek

Leverbaar is ook een testbank die zowel common rail- als TDI-systemen aan kan. Een uitvoering voor PLD-inspuitsystemen is in ontwikkeling.

Allround Automotive Equipment, kortweg AA-Equipment (voortgekomen uit Launch Tech Benelux) levert de testbanken op maat, afgestemd op de specifieke wensen van de klant. De veelzijdige equipmentspecialist vertelt u graag meer over de mogelijkheden en prijzen.

Bij de Helmondse Motoren Revisie draait de dieseltestbank momenteel op proef, en met succes.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel