Problemen met distributiekettingen: zo voorkom je ze
De distributieriem maakt steeds vaker plaats voor de distributieketting. Waarom? En: welke problemen komen voor bij en distributieketting? En wat kun je doen om ze te voorkomen?
De distributieriem maakt steeds vaker plaats voor de distributieketting. Waarom? En: welke problemen komen voor bij en distributieketting? En wat kun je doen om ze te voorkomen?
Een opgerekte ketting, opgevreten natte distributieriem of oliedrukprobleem, we zien het vaak in de werkplaats. Ook op de DDTSB-helpdesk komen deze klachten met regelmaat voorbij. Soms moet de distributieketting binnen de garantieperiode opnieuw vervangen worden, omdat die weer is opgerekt. Zijn er dan onderdelen van slechte kwaliteit gebruikt bij de reparatie? Of is er een andere oorzaak?
Vervloekt en geprezen is ie, de distributieketting. Steeds meer motoren zijn met deze smalle ketting uitgerust in plaats van een distributieriem. Kettingrek is allang geen onbekende meer in de werkplaats, maar hoe ontstaat dat? En ook belangrijk, hoe voorkom je terugkerend falen van de distributieketting? Kom naar de training Kettingaandrijving op 13 februari verzorgd door OE-leverancier Febi-Bilstein.
Febi Benelux specialist Stijn Thys duikt op Auto Prof - AMT Live Gorinchem 2019 dieper in de kettingdistributie. De focus dit keer ligt op het voorkomen van gevolgschade. Welke factoren hebben invloed op een goede werking van de distributieketting?
Hoe werkt de nieuwe SkyActive-X van Mazda? Hoe helpen Fuel trims bij diagnosestellen? Diagnosetips uit de Praktijk, Oog voor Techniek en Back to Basics zijn misschien wel de meest geliefde rubrieken, maar we schreven over nog zoveel meer. In deze eindejaarsspecial hebben we de zestien beste artikelen voor je verpakt in een digitale uitgave. Gratis en voor iedereen.
Waarom ging de distributieketting vroeger een autoleven mee en nu vaak niet meer? Wat kan je doen om de levensverwachting van de ketting positief te beïnvloeden? En hoe ga je te werk als het toch misgaat met de ketting? Op AutoProf-AMT Live betrok Febi de grootste zaal voor workshops over deze onderwerpen.
Wat kunnen oorzaken zijn van het falen van een distributieketting? Febi Benelux legt het je aan de hand van praktijkvoorbeelden van uiteenlopende motoren uit. Hun kennissessie op Auto Prof - AMT Live in Hardenberg staat in het teken van de nieuwste distributietechnologieën.
Het vervangen van een distributieriem is meestal een hele klus, dus leuk voor de werkplaatsomzet. Maar ja, het moet nu eenmaal regelmatig gebeuren, voor de zekerheid. Het gaat wel steeds minder voorkomen, nu distributie met ketting de overhand heeft gekregen. Onderhoudsvrij, heet het, maar de praktijk is anders. Waarom, en welk onderhoud is nodig?
Febi Benelux geeft een kennissessie over de mogelijke oorzaken bij het falen van de distributieketting. Ook dit jaar draait het om vele praktijkvoorbeelden van uiteenlopende motoren. Wat weet jij van de nieuwste distributie technologieën?
Een Kia Cee'd van 2007 met 4GH-motor houdt in bij constante snelheid. AMT Garageforumlid Nielsss89 leest foutcode P0172 uit, het MIL brandt niet. Stationair loopt de motor goed, op toeren ziet Niels met de viergastester dat de motor, zoals de foutcode aangeeft, rijk gaat draaien. Wat is er aan de hand?