nieuws

De kleine lettertjes van werkplaatsformules

Ondernemen 3871

De kleine lettertjes van werkplaatsformules
CarProf staat met 43 vestigingen op de 19de plek in Aumacons Garageformule Top -40.

De populariteit van garageformules groeit. Veel autobedrijven ervaren de voordelen van aansluiting van een formule. Wat bieden garageformules? En wat als de verwachtingen van een garageformule te hoog waren, mag je dan van de ene op de andere dag stoppen?

Nederland kent tientallen werkplaatsformules. Sommige bieden alleen marketingondersteuning of helpen bij het binnenhalen van leaseauto’s. Anderen ontzorgen het autobedrijf op meerdere vlakken met bijvoorbeeld trainingen, technische informatie, autoverzekeringen en verlengde garantie. Ook inkoopvoordeel wordt door verschillende partijen als voordeel van een werkplaatsformule genoemd.

Te hoge verwachtingen

Het afgelopen jaar groeide het aantal autobedrijven dat aangesloten is bij een formule. Toch waren er enkele bedrijven die het contract met een werkplaatsformule opgezegd hebben. In sommige gevallen moest het autobedrijf om financiële redenen de deuren sluiten, in andere gevallen sloten de verwachtingen niet aan.

CarProf groeit

De formule CarProf groeide de afgelopen 12 maanden van 25 naar 43 vestigingen. “Er is geen autobedrijf dat tot nu toe afscheid heeft genomen van onze formule. We doen geen loze beloftes en komen onze afspraken na”, zegt CarProf. De formule biedt 24 maanden garantie op reparatie en onderdelen, een mobiliteitspas voor de klant, trainingen, marketingondersteuning en samenwerking met Carsom en Klantenvertellen. Ook biedt CarProf private lease aan en heeft het autobedrijf toegang tot technische data en een volledig assortiment A-merkonderdelen.

Opzeggen per jaar

Het eerste contract bij CarProf heeft een looptijd van twee jaar en wordt daarna stilzwijgend jaarlijks verlengd. De wederzijdse opzegtermijn is drie maanden voor de vervaldatum van het contract. In het geval van nalatigheid of een faillissement kan de formule het contract direct ontbinden.

Andere werkplaatsformules

In AMT 11 duiken we dieper in de voorwaarden van de garageformules. En je krijgt antwoord op de vragen: Wat zijn de Unique Selling Points van verschillende werkplaatsformules? Wat als een formule niet aan je verwachting voldoet? En hoe vaak hebben formules de afgelopen tijd afscheid genomen van autobedrijven?

AMT op papier en digitaal

Heb je AMT 11 afgelopen vrijdag niet ontvangen omdat je nog geen abonnement hebt? Meld je dan aan. Heb je wel al een abonnement en wil je meer weten over de werkplaatsformules? Log dan in om het digitaal magazine te bekijken.

Reageer op dit artikel