nieuws

Bod Spyker op Saab net op tijd de deur uit

Home

Bod Spyker op Saab net op tijd de deur uit

Tot het laatste moment werd er donderdagavond in Zeewolde op het hoofdkantoor van Spyker gewerkt aan het bod dat de sportwagenfabrikant doet op Saab. Volgens topman Victor Muller is het bod om “vijf voor elf” de deur uitgegaan.

Muller zegt niet te weten wat de gang van zaken na het indienen van het bod precies is. “Ik schat in dat het tot begin volgende week duurt voordat we wat horen.” Muller denkt dat er verschillende biedingen op het Zweedse automerk komen. Het bod van Spyker beslaat een paar honderd pagina’s. Over financiële details doet Spyker geen mededelingen.

Eigenaar General Motors had Spyker tot donderdagavond elf uur de tijd gegeven om een bod uit te brengen op Saab. Woensdag zei GM-topman Ed Whitacre niet meer te verwachten dat Saab overgenomen wordt.

Donderdag werd ook bekend dat Zweedse investeerders te elfder ure gingen bieden op Saab. Dat schreef de Zweedse krant Dagens Industri.

Bernie Ecclestone

De BBC meldde vrijdag dat Formule 1-baas Bernie Ecclestone samen met een investeringsmaatschappij uit Luxemburg op de valreep een bod heeft gedaan om Saab te redden. De Luxemburgse onderneming Genii Capital liet weten dat ze samen met Ecclestone in Saab is geïnteresseerd. Dagens Arbete, het tijdschrift van de vakbond IF Metall, meldde donderdagmiddag al dat Genii Capital belangstelling had.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel