"Door de gesprekskaarten praten we vaker en efficiënter"

"Door de gesprekskaarten praten we vaker en efficiënter"

Functioneringsgesprekken sloeg ondernemer Dave Mouws weleens een jaartje over. Mede dankzij de gespreks­kaarten van OOMT is dat nu verleden tijd. Drie vragen aan Dave Mouws.

Waarom deden jullie weinig met voortgangsgesprekken?

“Ik ging ervan uit dat het niet nodig was. Mijn idee was: als het goed gaat, dan hoef je de gesprekken alleen administratief bij te houden. Daarom sloegen we ook weleens een jaartje over. Alleen als er een directe aanleiding was, gingen we met elkaar in gesprek. Achteraf bleek dat ons team dat helemaal niet fijn vond.”

Waardoor hebben jullie het roer omgegooid?

Dave Mouws

“Twee jaar geleden zijn we begonnen met een coaching-traject. Een OOMT-coach heeft met alle medewerkers gepraat en voor iedereen een persoonlijk ontwikkelplan opgesteld. Uit de gesprekken kwam ook naar voren dat iedereen vaker over het werk wilde praten. Vorig jaar zijn we daarom begonnen met de gesprekskaarten van OOMT. Op de kaarten staan voorbeeldvragen die je kunt gebruiken voor elk gesprek.”

Hoe bevallen de gesprekskaarten?

“De kaarten geven richting aan het gesprek. Vooraf kiezen we samen twee of drie onderwerpen uit waarover we bijpraten. De vragen gaan over van alles. Van werkafspraken en ontwikkelwensen tot hoe het thuis gaat. De kaarten maken het gesprek positiever en effectiever.'

'We praten korter en vaker. Daardoor voelen medewerkers zich nauwer betrokken bij alles wat er in het bedrijf gebeurt, en kan ik sneller bijsturen als dat nodig is. Pas als je echt met elkaar praat, weet je wat er bij de ander leeft.”

De gesprekskaarten zijn een handig hulpmiddel voor zowel leidinggeven­de als medewerker. Interesse in een set kaarten? Neem dan contact op met een van de coaches van OOMT via coaches@oomt.nl of bel De OOMT Servicedesk op 0800-0155 voor meer informatie.

Dit is een partnerartikel van OOMT – bekijk hier ook hun partnerdossier.

Foto: Honda

Honda gaat miljarden investeren in productie elektrische auto's

Honda gaat de komende jaren miljarden investeren in de productie van elektrische auto's.

Van de in 2023 via ARN ingezamelde lithium-ion batterijen is 74% gerecycled. - Foto: ARN

Recycling EV-batterijen verdubbeld in 2023

In 2023 is in totaal 263.373 kg aan autobatterijen via ARN voor recycling aangeboden. Ruim het dubbele in vergelijking met het jaar ervoor; toen was...

Foto: Shutterstock

Ayvens Carmarket biedt autobedrijf online toegang tot gebruikte...

Ayvens lanceert Ayvens Carmarket, een platform voor de verkoop van gebruikte auto's aan professionele autohandelaren en dealers.

Foto: Shutterstock

Bovag Autowasbon als klantenbinder voor het autobedrijf

Bovag lanceert de Bovag Autowasbon. Autobedrijven kunnen die cadeau doen aan klanten na een APK of onderhoudsbeurt.

Foto: Shutterstock

ATC-livestream: auto hacken, hoe groot is het gevaar?

Auto's zijn steeds vaker permanent verbonden met het internet. Dat biedt voordelen, maar dergelijke 'connected cars' lopen ook, net als computers,...

Foto's: Peter Aansorgh

Banden retreaden: zo werkt het

Versleten banden kunnen van een nieuw loopvlak worden voorzien. Hoe werkt dit banden retreaden? Dat lees je in dit artikel.

Foto: Shutterstock

EV voor het eerst populairder dan diesel op tweedehandsmarkt

Elektrische voertuigen hebben diesel voor het eerst in een jaar overtroffen in populariteit, terwijl hybride benzineauto's een historisch hoge...

Foto: Shutterstock

Verkoop elektrische auto's stijgt met 9,6%

Er werden in april 9.092 nieuwe EV's geregistreerd, een stijging van 9,6 procent ten opzichte van de 8.299 geregistreerde EV's in april 2023.