Alex Gelbcke nieuwe CEO Fource

Vanaf 1 september 2020 verwelkomt het managementteam van LKQ Europe en Fource, Alex Gelbcke, een bekende en gerespecteerde veteraan uit de auto-industrie. Er is een overgangsperiode tot het einde van 2020, waarna Alex de functie van CEO overneemt van de huidige CEO Sinon Galvin.

Gelbcke heeft meer dan vijfentwintig jaar ervaring op het gebied van management, marketing, sales en operations. Opgedaan bij bedrijven zoals Total en Tenneco.

Sinon Galvin, de huidige CEO van Fource: ‘’Ik ben ervan overtuigd dat Alex’ combinatie van branche-ervaring en sociale en communicatieve vaardigheden hem in staat zal stellen om de Benelux- en Franse teams naar het volgende niveau te leiden.’’

Franz, CEO van LKQ Europe legt uit; ‘’Galvin heeft een succesvolle en bewogen periode doorgemaakt bij Fource, waar hij sinds 2014 aan het roer staat. Een periode gedomineerd door vele overnames in Nederland en België. Ook in Frankrijk is er een sterke groei geweest. De daaropvolgende overgang is om van zelfstandige bedrijven naar één functionele onderneming te gaan.

Positie versterken

Het is nu aan Alex om het Europese integratieprogramma van één LKQ Europe te ondersteunen. De leidende marktpositie van Fource in de regio te versterken en de best mogelijke klantervaring te creëren. Ook zal hij verantwoordelijk zijn voor het voltooien van de integratie van ons bedrijf in België, om zowel autobedrijven als resellers te bedienen, en om de groei in Frankrijk te faciliteren”.

Gelbcke zegt: “Ik ben zeer verheugd om deel uit te maken van het LKQ Europe en Fource-team, dat een duidelijke visie en een fantastische drive voor de industrie heeft getoond. Deel uitmaken van LKQ Europe en Fource is een droom voor iedereen die, net als ik, die gepassioneerd is over de Independent Aftermarket en deze wil zien ontwikkelen door uitmuntendheid en innovatie.”

Belangrijke regio

Hoewel de Fource regio klein is ten opzichte van de andere Europese LKQ-regio’s zoals Duitsland is het wel belangrijk voor LKQ Europe. Franz: “Fource heeft veel kennis op het gebied van digitalisering en logistiek. We investeren hier in een nieuw centraal distributiecentrum dat onze logistieke positie in de markt zal verstreken, zowel in Nederland als in Europa.”

Gelbcke krijgt de tijd om zich vertrouwd te maken met Fource en LKQ Europe, waarbij hij tot het einde van het jaar nauw samenwerkt met Sinon Galvin om een soepele overgang te waarborgen.

Over LKQ Europe

LKQ Europe, een dochteronderneming van LKQ Corporation, is de toonaangevende distributeur van auto-onderdelen voor auto’s, bedrijfswagens en industriële voertuigen in Europa. De organisatie heeft ongeveer 27.000 medewerkers in meer dan 20 Europese landen met een netwerk van 1.100 vestigingen en een omzet van meer dan 5,2 miljard euro in 2019.

De groep is in heel Europa vertegenwoordigd door Euro Car Parts, Fource, Rhiag Group, Elit, Auto Kelly, Stahlgruber Group en recyclingspecialist Atracco.

Foto: Honda

Honda gaat miljarden investeren in productie elektrische auto's

Honda gaat de komende jaren miljarden investeren in de productie van elektrische auto's.

Van de in 2023 via ARN ingezamelde lithium-ion batterijen is 74% gerecycled. - Foto: ARN

Recycling EV-batterijen verdubbeld in 2023

In 2023 is in totaal 263.373 kg aan autobatterijen via ARN voor recycling aangeboden. Ruim het dubbele in vergelijking met het jaar ervoor; toen was...

Foto: Shutterstock

Ayvens Carmarket biedt autobedrijf online toegang tot gebruikte...

Ayvens lanceert Ayvens Carmarket, een platform voor de verkoop van gebruikte auto's aan professionele autohandelaren en dealers.

Foto: Shutterstock

Bovag Autowasbon als klantenbinder voor het autobedrijf

Bovag lanceert de Bovag Autowasbon. Autobedrijven kunnen die cadeau doen aan klanten na een APK of onderhoudsbeurt.

Foto: Shutterstock

ATC-livestream: auto hacken, hoe groot is het gevaar?

Auto's zijn steeds vaker permanent verbonden met het internet. Dat biedt voordelen, maar dergelijke 'connected cars' lopen ook, net als computers,...

Foto's: Peter Aansorgh

Banden retreaden: zo werkt het

Versleten banden kunnen van een nieuw loopvlak worden voorzien. Hoe werkt dit banden retreaden? Dat lees je in dit artikel.

Foto: Shutterstock

EV voor het eerst populairder dan diesel op tweedehandsmarkt

Elektrische voertuigen hebben diesel voor het eerst in een jaar overtroffen in populariteit, terwijl hybride benzineauto's een historisch hoge...

Foto: Shutterstock

Verkoop elektrische auto's stijgt met 9,6%

Er werden in april 9.092 nieuwe EV's geregistreerd, een stijging van 9,6 procent ten opzichte van de 8.299 geregistreerde EV's in april 2023.