nieuws

Kennissessie: Kettingdistributie – Hoe schade voorkomen?

Werkplaats & Onderhoud 5812

Febi Benelux specialist Stijn Thys duikt op Auto Prof – AMT Live Gorinchem 2019 dieper in de kettingdistributie. De focus dit keer ligt op het voorkomen van gevolgschade. Welke factoren hebben invloed op een goede werking van de distributieketting?

Kennissessie: Kettingdistributie – Hoe schade voorkomen?
De nokkenas is gebroken. Oorzaak: bij vervanging is de kettingspanner niet teruggesteld.

De Bilsteingroup is specialist in de aftermarket als het op kettingdistributie aankomt. Met de merken febi en Blue Print bieden ze meer dan 350 kettingsets aan. Eveneens zijn verschillende onderdelen en aanbouwdelen apart verkrijgbaar in het gamma. De expertise die de Bilsteingroup heeft opgebouwd in eigen productie en door samenwerking met de belangrijkste OE-fabrikanten, willen ze graag in een kennissessie delen.

Falende kettingdistributie

In deze half-uur-durende sessie gaat Stijn Thys samen met je op zoek naar de oorzaken van rek en slijtage van de distributieketting. Diverse motortypes komen aan bod, waaronder ook kritische motor waar montagefouten snel gemaakt zijn. Stijn: “We willen graag de werkplaatsen bewust maken op de factoren die invloed hebben op een goede werking van de kettingdistributie en uitval voorkomen.” Kortom, een leerzame en praktische sessie.

Volle kennisdomes op Auto Prof – AMT Live.

Het complete programma van Auto Prof – AMT Live 2019 in Gorinchem wordt eind januari bekend of kijk op www.autoprof-amtlive.nl. Zorg wel dat je op tijd bij de kennisdomes bent, want in Hardenberg zaten ze snel vol.

 

 

Gast van AMT: Goed voorbereid naar Gorinchem!

Om niets te missen kan je via amt.nl/autoprof-amtlive je bezoek voorbereiden. Hier vind je ook de sfeerimpressie van Auto Prof – AMT Live Gorinchem 2019. Niet voor niets zeggen we: Kom Leren, Beleven en Ontmoeten!

Auto Prof – AMT Live is op 12, 13 en 14 februari 2019 te bezoeken in Evenementenhal Gorinchem. De openingstijden zijn op alle beursdagen van 15.00 tot 22.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van Auto Prof – AMT Live.  Je kan nu al inschrijven en we nodigen je van harte uit als gast van AMT. Gebruik hiervoor de code 71923101 op de inschrijfpagina of gebruik direct deze link.

Reageer op dit artikel