nieuws

Kennissessie: Diagnosestellen aan turboactuatoren

Werkplaats & Onderhoud 1487

Een kapotte turboactuator zorgt meestal niet voor ernstige schades, maar wel voor een verlies van vermogen. De actuator bestaat uit meerdere componenten die defect kunnen gaan. Maar hoe kom je erachter welk deel kapot is? En wat zijn dan je opties?

Kennissessie: Diagnosestellen aan turboactuatoren

In de Kennissessie welke elke dag plaats vindt tijdens Auto Prof – AMT Live Hardenberg (16, 17 en 18 oktober) beantwoord Bart Heimerink van ACtronics de volgende vragen: Wat als uit je diagnose blijkt dat de elektrische turboactuator kapot is? Wat kan er intern defect raken en wat kunnen hiervan de oorzaken zijn? Hoe werkt zo’n turboactuator eigenlijk? Welke mogelijkheden heb je? En nog belangrijker: is de defecte turboactuator de oorzaak of het gevolg?

Voorbereiden op de kennissessie?

Dat kan door de ACinsight over de Hella turboactuator te lezen. “Het principe van een turbocompressor is eigenlijk heel eenvoudig, maar het is wel zo verstandig om dat brute geweld enigszins onder controle te houden. Zonder een vorm van drukregeling blijft de turbo onbeperkt lucht de motor inblazen en dit is lang niet altijd gewenst. Sterker nog, dit kan in bepaalde gevallen voor serieuze motorschade zorgen. In een ideaal scenario wil je de turbodruk eigenlijk continu aan kunnen passen aan de huidige omstandigheden. Gelukkig bestaan er turboactuatoren die deze taak inderdaad op zich kunnen nemen, maar wat doet zo’n actuator precies? En misschien nog interessanter: wat gebeurt er als zo’n turboactuator defect raakt?” schrijft ACtronics in hun ACinsight over turboactuatoren.

Kortom, kom kennis tanken tijdens de ACtronics Kennissessie!

Gast van AMT: Goed voorbereid naar Hardenberg!

Om niets te missen kan je via amt.nl/autoprof-amtlive je bezoek voorbereiden. Hier vind je ook de sfeerimpressie van de eerste gezamenlijke editie die eerder dit jaar in Gorinchem heeft plaatsgevonden. Niet voor niets zeggen we: Kom Leren, Beleven en Ontmoeten!

Auto Prof – AMT Live is op 16, 17 en 18 oktober 2018 te bezoeken in Evenementenhal Hardenberg. De openingstijden zijn op alle beursdagen van 15.00 tot 22.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van Auto Prof – AMT Live.  Je kan nu al inschrijven en we nodigen je van harte uit als gast van AMT. Gebruik hiervoor de code 61823001 of gebruik deze link.

Reageer op dit artikel