nieuws

Barum viert jubileum met all season band

Werkplaats & Onderhoud 1251

Alhoewel Barum banden dit jaar zijn 70e verjaardag viert, is het merk nog lang niet met pensioen. Sterker nog, aankomende zomer introduceert Barum zijn eerste all season band: de Quartaris 5.

Barum viert jubileum met all season band
De groeiende marktpositie van Barum in het midden segment, is volgens hen het gevolg van balans tussen prijs en performance. Ook de Quartaris 5 past bij hun filosofie 'Goede Banden. Goede Deal'.

Het van oorsprong Tsjechische Barum zit al 70 jaar in het rubber, maar zijn met andere ‘sloffen’ gestart. De eerste tien jaar van het bestaan produceerde Barum onder de naam Bata rubber laarzen. Waarom banden produceren? Banden waren in de jaren ’30 erg duur door hoge importkosten. De eerste banden die geproduceerd werden waren voor eigen bedrijfswagens bestemd. Vanaf 1945 gaat de productie echt ‘los’ als Bata met twee andere bandenproducenten het bedrijf Barum vormt.

Continental

Tegenwoordig worden Barum banden geproduceerd door Continental. Het merk biedt al jaren een brede range zomer- en winterbanden aan tegen een aantrekkelijke prijs. Daar wordt de all season band aan toegevoegd.

Barum wordt exclusief door Reedijk Banden Import in Nederland geleverd. Jeroen Lugtenburg van Reedijk legt uit: “Door een all season band in het assortiment op te nemen kan Barum inspelen op de alsmaar toenemende vraag naar all season banden in het algemeen. Nieuwe winterbanden wetgevingen (onder andere in Duitsland), leiden tot een grotere vraag naar all season banden die voorzien zijn van het M+S en 3PMSF symbool.”

De Barum Quartaris 5 is ontwikkeld voor ieder seizoen, winterse omstandigheden en voorzien van het M+S and 3PMSF symbool. Bovendien is de remprestatie op droge wegen zeer goed. Het matenpakket loopt van 13 tot en met 18 inch.

Reageer op dit artikel