nieuws

Facom Autometer: multimeter voor de werkplaats

Werkplaats & Onderhoud

Facom Autometer: multimeter voor de werkplaats

De nieuwe Autometer van Facom, de naam zegt het al, is specifiek gericht op de automotive markt. De Autometer verschilt van een normale multimeter, want hij heeft slechts drie knoppen. Wat meet de Autometer?

De Autometer (Facom DX.V12) meet gelijkspanning of de weerstand. Na het inschakelen van de Autometer kies je voor spanning of weerstand. De Autometer geeft daarna direct de gemeten waarde aan. Het meetbereik gaat van -49 V tot 49 V. De Facom-meter meet de weerstand tot 40 Mohm. De Autometer is niet alleen snel in gebruik, maar is ook schok- en oliebestendig. Naast de spannings- en de weerstandsmeter bevat de Autometer een aantal subfuncties.

Lijntest

De lijntest is een van de subfuncties, hiermee detecteert de Autometer defecten en onderbrekingen in het circuit of aansluitingen. De lijntest vergelijkt de normale spanningsmeting met uitgeschakelde gebruiker met een spanningsmeting als de gebruiker ingeschakeld is. Het driekleurige LCD-scherm geeft daarna aan of het circuit wel of niet in orde is. Een andere subfunctie is het detecteren van PWM-signalen (Pulse Width Modulation). PWM-signalen worden onder andere gebruikt bij het aansturen van EGR-kleppen en smoorklepopeningen.

Facom levert de Autometer (DX.V12) voor €99,- excl. btw.

Reageer op dit artikel