nieuws

Overlander lanceert Condor wielservice-apparatuur voor trucks

Werkplaats & Onderhoud

Overlander lanceert Condor wielservice-apparatuur voor trucks

Overlander heeft haar programma van Condor Budget werkplaatsapparatuur uitgebreid met bandendemontage-apparatuur en wielbalanceermachines voor trucks.

Overlander uit Zeewolde was ruim een jaar geleden al gestart met de verkoop van Condor wielservice-apparatuur voor personenwagens. Het bedrijf levert nu ook de truckmachines van Condor. Overlander positioneert Condor als budgetmerk met een gunstige prijs/kwaliteit verhouding

De- en montagemachines

De Condor truckmachines bestaan uit drie typen banden de‑ en montagemachines. De TC500, TC505 en TC515 hebben allen een eigen karakteristiek. De TC500 is een de- en montagemachine voor banden van vrachtauto’s en autobussen met een diameter van 14″ tot 26″ en voor ‘super-single’ banden. De TC505 kan banden met een diameter van 14″ tot 46″ aan. Van beide machines maakt de hydraulisch aangedreven dubbele hieldrukker/bandenlichter het werken snel en eenvoudig. De bedieningsconsole blijft altijd bij de hieldrukker en is tevens verplaatsbaar, zodat een optimaal zicht gehandhaafd blijft op de werkzaamheden.

Voor grondverzet

De TC515 is geschikt voor vrachtauto’s, landbouw- en grondverzetmachines met een diameter van 14″ tot 46″. Met optionele verlengstukken kan deze machine banden tot 56″ aan. De montagekopslede en opspaninrichting bewegen zich hydraulisch. De de- en montagekop wordt hydraulisch op en neer bewogen en draait van montage naar demontage.

Balanceermachine

Overlander levert ook de Condor WB510, een elektronische wielbalanceermachine met HD LCD beeldscherm. Deze machine is standaard voorzien van een pneumatische wiellift en diverse balanceerprogramma’s.

Reageer op dit artikel