nieuws

Tekeningen van koppelingen in mijngrossier.nl

Werkplaats & Onderhoud

Tekeningen van koppelingen in mijngrossier.nl

Om de autotechnicus zo goed mogelijk te ondersteunen heeft mijngrossier.nl technische tekeningen van koppelingen aan de productnummers toegevoegd.

Koppelingen zijn technisch veel complexer geworden. Denk bijvoorbeeld aan het tweemassavliegwiel (DMF=Dual Mass Flywheel), dat ontwikkeld is om de storende motortrillingen op te vangen en te filteren. De drukgroep kan uitgevoerd zijn met een slijtage‑compensatiemechanisme (SAC), dat met speciaalgereedschap gemonteerd moet worden.
Om snel de juiste onderdelen te kunnen vinden biedt mijngrossier.nl nu gedetailleerde technische tekeningen van koppelingen. Een speciaal icoontje onder de drukgroep maakt duidelijk of er bij montage speciaalgereedschap gebruikt moet worden. Het benodigde gereedschap is direct terug te vinden onder de speciaalgereedschap-button in mijngrossier.nl.

Rood geeft de verschillen aan

De technische tekeningen bieden een helder overzicht: heeft de koppelingsplaat torsieveren, hoe is een DMF‑kit opgebouwd, zitten ook de geleidehuls en montagebouten erbij, is er een mechanisch of hydraulisch druklager? De tekeningen maken het in één oogopslag duidelijk.
De verschillen in technische uitvoering in de tekeningen zijn rood gekleurd en daardoor duidelijk herkenbaar. Dit vereenvoudigt de keuzemogelijkheid. Naast een overzicht van de onderdelen en het voorkomen van fouten bij het bestellen, is er nog een pluspunt: alle onderdelen (van vliegwiel tot en met het ontkoppelingsmechanisme) staan afgebeeld in de montagevolgorde.

Reageer op dit artikel