nieuws

Nieuw Hazet gereedschap bij toolspecial.com

Werkplaats & Onderhoud

Nieuw Hazet gereedschap bij toolspecial.com

Hazet introduceert een aantal praktische werkplaatshulpjes: een universele remkoffer, een camberinstellingsset en twee handige voordruk spuitapparaten.

Toolspecial.com levert een praktische universele remkoffer van Hazet (4968/14) voor remservice. De set bevat al het gereedschap voor het demonteren en reinigen van remmen, zodat een lange zoektocht naar inbussleuteltje 6 overbodig is.

De inhoud bestaat uit: remzadelborstel, remzadelvijl, scharnier schroevendraaier inzetstuk s 7, schroevendraaier inzetstuk s 7 (kort en lang), s 8 (kort en lang), s 8 (kort en lang), spildoorslag korte uitvoering met handbescherming 3 mm + 4 mm, spildoorslag (lang) 3 mm + 4 mm en een schroevendraaier PH 3 met slagkap.

De universele remkoffer (4968/14) kost 163,50 euro, exclusief BTW.

Hazet camberinstellingset

Een correcte wieluitlijning is belangrijk voor goede rijeigenschappen en geringe bandenslijtage. Na het wisselen van de hoofdveren moet bij veel automodellen de sporing opnieuw ingesteld worden.

Speciaal voor de VW Golf, Jetta, Seat Toledo, enz. heeft Hazet een speciale camberinstellingset bijeengebracht. Met deze set kan de camberinstelling door één persoon gedaan worden en dat verkort de montagetijd aanzienlijk. De eenvoudig te bedienen en stabiele zeskantspindel heeft een spanbreedte van 135 tot 175 mm.

De Hazet camberinstellingset (4912 3/2) kost 121,95 euro, exclusief BTW.

Voordruk spuitapparaten

Hazet levert twee handige voordruk spuitapparaten (199 1 en 199 2), die universeel toepasbaar zijn. De spuitapparaten zijn geschikt voor chemische en bijtende producten (bijvoorbeeld remmenreiniger).

Beide apparaten beschikken over een ingebouwde veiligheidsklep (3 bar), viton-afdichtingen en kit met twee reservemondstukken. Het grote model, de 199 2, beschikt bovendien over een decompressiefunctie, waarmee openen onder druk mogelijk is. Dit model heeft ook een extra slang voor zuren. In combinatie met de twee reservemondstukken is dat handig, omdat de slang dan niet hoeft te worden gereinigd als er twee vloeistoffen gebruikt worden.

De 199 1 kost 27,95 euro, de 199 2 74,95 euro, exclusief BTW.

John Mulder (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel