nieuws

Lexus recall wegens remprobleem

Werkplaats & Onderhoud

Lexus recall wegens remprobleem

Lexus roept in Nederland 1.081 auto’s van de modellen IS, GS en RX terug. Reden voor de recall is dat een afsluitrubber van de hoofdremcilinder onder bepaalde omstandigheden droog kan worden waarna deze gaat zweten.

Wanneer het remvloeistofpeil hierdoor te laag wordt, gaat op het dashboard het waarschuwingslampje van het remsysteem branden. Hoewel de remmen op dat moment nog normaal functioneren, is het advies om dan contact op te nemen met de Lexus-dealer.

Het gaat om de GS 300 die geproduceerd is van september 2004 tot december 2005, de IS 250/220d die geproduceerd is van september 2004 tot december 2005 en de RX 300 die geproduceerd is van februari 2003 tot november 2005.

Tijdens de modificatie van de hoofdremcilinder van de GS 300, wordt in een beperkt aantal gevallen ook de verbinding tussen de brandstoftank en brandstofpomp aangepast. Deze kan mogelijk na langdurig gebruik defect raken waarna de brandstofpomp niet meer functioneert. Hiervan zijn volgens Lexus in Nederland geen gevallen gemeld.

In Nederland zijn negen gevallen van een zwetende hoofdremcilinder gemeld. Alle aanpassingen worden kosteloos uitgevoerd.

Wereldwijd roept Toyota/Lexus meer dan 1,5 miljoen auto’s terug wegens een mogelijk defect aan het remsysteem. In de VS moeten 740.000 auto’s terug naar de garage, in Japan heeft Toyota ruim 600.000 auto’s teruggeroepen. In Europa gaat het om 50.000 auto’s. Verder roept Toyota 60.000 auto’s terug in China, 30.000 in Australië en 50.000 in andere Aziatische landen.

Michel Buyvoets (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel