artikel

Shell-olie voor universele garages

Werkplaats & Onderhoud

Shell-olie voor universele garages

De nieuwe Shell Helix Ultra ECT C2/C3 0W-30 is een smeermiddel op basis van aardgas, waardoor het schoner is en de additieven effectiever werken. Universele garagebedrijven kunnen er vrijwel alle merken en typen moderne auto’s mee smeren.

Shell Helix Ultra ECT C2/C3 0W‑30 is onderdeel van het compleet vernieuwde Shell Helix motorolie‑portfolio, waarover we eerder dit jaar schreven.

Het is gebaseerd op de nieuwe gepatenteerde Shell PurePlus Technology, dat synthetische basisoliën uit aardgas (GTL, gas-to-liquid) produceert. Dit heeft als voordeel dat het schoner is en dat de werking van additieven effectiever is. In combinatie met de reinigingstechnologie Active Cleansing Technology zorgen de smeermiddelen voor een betere reiniging en bescherming van de motor.

Ideaal voor universele garages

Shell Helix Ultra ECT C2/C3 0W‑30 is een universeel smeermiddel, waarmee universele garages veel verschillende merken auto’s van uiteenlopende leeftijden kunnen smeren. Een groot olie-assortiment is niet meer nodig, want met Shell Helix Ultra ECT C2/C3 0W‑30 kan tachtig à negentig procent van het wagenpark worden bediend. Voor oudere auto’s kan een dikkere motorolie worden gebruikt, bijvoorbeeld Shell Helix HX7 (10W‑40 of 5W‑40).
Door met nog maar twee of drie motoroliën te werken, wordt het inkoopproces eenvoudiger, hoeft er minder voorraad gehouden te worden en is de kans op het gebruiken van de verkeerde olie vrijwel uitgesloten.

Uitlaatgasemissie

De Emissions Compatible Technology (ECT) beschermt het uitlaatgasnabehandelingssysteem van auto’s. De low‑SAPS‑formulering (sulphated ash, phosphorus en sulphur) zorgt ervoor dat de dieselroetfilters, EGR‑kleppen en katalysatoren voor benzine-auto’s schoon en in topconditie blijven. In het smeermiddel worden andere additieven gebruikt, waardoor een aantal schadelijke stoffen kunnen worden gereduceerd, zoals asgevende componenten, fosfor en zwavel. Hierdoor blijven de katalysatoren en roetfilters schoner.
Shell Helix Ultra ECT C2/C3 0W‑30 voldoet zowel aan de C2- als aan de C3-specificaties, ondanks de uiteenlopende eisen. De olie voldoet aan de eisen van onder andere Volkswagen, Mercedes-Benz, Porsche, Fiat en diverse Japanse en Koreaanse automerken.

Reageer op dit artikel