artikel

Ravaglioli-wiellift helpt autotechnicus

Werkplaats & Onderhoud

Ravaglioli-wiellift helpt autotechnicus

Overlander brengt de nieuwste wiellift van Ravaglioli op de markt: de G-Moon type GAR324. Met de geheugenknop is het mogelijk om de stand van het wiel op te slaan, zodat elk volgend wiel op dezelfde hoogte wordt getild.

G-Moon staat voor ‘gravity moon’ ofwel de zwaartekracht van de maan. Zo licht tilt de Ravaglioli G-Moon GAR324 band-wielcombinaties omhoog.
De GAR324 is een ‘stand alone’ wiellift, die aan elke balanceermachine kan worden gezet en eventueel verplaatsbaar is. De wiellift werkt op perslucht en is geschikt voor alle types en merken balanceermachines.
Het werkt simpel: je rolt de band-wielcombinatie op het plateautje van de wiellift (de hoogte daarvan is acht centimeter) en daarna tilt de schaarlift het wiel naar de gewenste hoogte.

Voetbediening

Het bedieningspaneel ligt op de vloer en heeft drie knoppen, die met de voet zijn te bedienen. De keuzemogelijkheden zijn naar boven, naar beneden en met de geheugenknop is het mogelijk om de stand van het wiel op te slaan; elk volgende wiel wordt dan op dezelfde hoogte getild.
De tilcapaciteit is maximaal 80 kg. Vervolgens schuif je het wiel zijwaarts de spindel van het balanceerapparaat op. Naast de Ravaglioli GAR324 is er ook een GAR325, die geen geheugenfunctie heeft. De prijs is op aanvraag bij Overlander.

Bekijk de wiellift in actie:

Reageer op dit artikel