nieuws

Efficiënte bandenwissel met de Bandenpallet

Techniek

Efficiënte bandenwissel met de Bandenpallet

Momenteel zijn vele autobedrijven druk bezig met de halfjaarlijkse bandenwissel. Bandenpallet.nl produceert en verkoopt een makkelijke opslagmethode voor de zomer- en winterbanden.

Als sinds twaalf jaar koopt Continental de handige bandenpallets, later werd ook BMW klant en sinds twee jaar maakt bandenpallet.nl ook een eigen uitvoering, die door veel professionele partijen worden gebruikt.

Bandenpallet.nl maakt bandenpallets van robuust gerecycled kunststof. Op die pallets worden de banden liggend opgestapeld. De banden blijven daardoor als set bij elkaar, waardoor er nooit meer een band uit een setje kan zoekraken. De set is ook gemakkelijk met een kentekenset te merken.

Er zijn twee types: een enkele palletset voor vier banden en een stapelbare palletset voor twee keer vier banden. Twee stevige spanbanden zorgen ervoor dat de banden ook bij het transport stevig bijeen worden gehouden.

De vorm van de bandenpallet is gelijk aan die van andere pallets, zodat ze gemakkelijk met een steekkarretje of heftruck zijn op te pakken en te transporteren; bijvoorbeeld naar de vrachtwagen en vandaar naar het bandenhotel.

De bandenpallet kost vanaf tien euro per set; afhankelijk van de bestelhoeveelheid. Begin juni aanstaande zal bandenpallet.nl zich op de grote bandenbeurs Reifen Essen presenteren met reifenpalette.de.

John Mulder (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel