nieuws

Waterstofauto niet definitief verslagen

Techniek

Waterstofauto niet definitief verslagen

De waterstofauto lijkt haast van de aardbodem te zijn verdwenen. De elektrische auto is niet per se beter maar won toch de concurrentiestrijd. Waarom dit gebeurde onderzocht Sjoerd Bakker voor zijn promotie aan de Universiteit Utrecht. Hij promoveert vrijdag op het proces van technologieselectie.

Bakker onderzocht waarom bepaalde technologieën het ‘winnen’ van andere. Het succes van technologieën is volgens hem niet alleen afhankelijk van de technologie zelf. In de strijd om meer geld weegt een geloofwaardig verhaal over toekomstige mogelijkheden zwaarder dan de daadwerkelijke prestaties. Naast de verdediging van de eigen optie is ook de kritiek van onderzoekers op concurrerende ideeën van belang voor het succes van een opkomende technologie, aldus Bakker.

“De elektrische auto is niet per definitie beter dan de waterstofauto. De accu is vrij snel leeg en het opladen duurt lang. De waterstofauto kan gewoon tanken bij een tankstatio”, aldus Bakker. De strijd over de auto van de toekomst is nog niet gestreden. Een deel van de auto-industrie staat nog steeds achter de waterstofoptie, benadrukt Bakker.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel