artikel

Banden trimmen in warme toestand (2006-2)

Techniek

Banden trimmen in warme toestand (2006-2)

In het stuk ‘Beste banden voor of achter’ in de januari-uitgave van AMT, werd de tire-trimmer genoemd om banden met zaagtandslijtage (cupvorming) weer mooi rond te krijgen. Als bandenbedrijf gebruiken wij met veel succes een tire-trimmer. Aan uw raadgeving willen wij nog toevoegen dat het erg belangrijk is de banden warm aan te leveren voor het trimmen. Een koude band heeft namelijk een platte kant door het lang stilstaan.

Na het trimmen is de band weer keurig rond, maar neemt bij het opwarmen z’n oorspronkelijke vorm aan en wordt dan weer onrond. Dus: banden warm aanleveren voor optimaal effect.

Natuurlijk moeten ze nog wel voldoende profieldiepte hebben om het trimmen lonend te maken.

Dat trimmen een groot resultaat oplevert hebben we onlangs weer mogen ervaren met een gloednieuwe BMW 5 Serie. Voor de dealer hebben we een hardnekkig probleem met de voorwielen kunnen oplossen. Meer over het trimmen kunt u lezen op onze website www.kruijthofbanden.com onder de rubriek tire-trimmer. Het trimmen van de banden is dé oplossing voor cupvorming, hoogteslag en remplekken.

John Kruijthof, Kruijthof bandenservice

Reageer op dit artikel