artikel

Montage brandstoffilters (2001-01)

Techniek

Bij ons in de werkplaats worden regelmatig brandstoffilters voor dieselmotoren vervangen. Moet je een filter eerst vullen met dieselolie en een paar uur laten intrekken, of kan je een brandstoffilter gelijk monteren?

Voor het gebruik ‘inweken’ van het filter heeft geen zin. Zowel de oliefilters als de brandstoffilters zijn geïmpregneerd en nemen daarom zeer weinig vloeistof op. Tot op zekere hoogte zijn ze te vergelijken met metaalgaasfilters of filters van kunststof die totaal ongevoelig zijn voor vloeistoffen.

Zelfs het vooraf vullen van het filterhuis wordt achterwege gelaten omdat de systemen meestal zichzelf ontluchten. Uiteraard duurt het wel even voordat de olie of de brandstof het filterhuis heeft gevuld, maar dat is geen bezwaar.

Reageer op dit artikel