nieuws

Hoe word je Wegenwacht?

Ondernemen 2496

Ruim 1,2 miljoen pechgevallen per jaar oplossen, ga er maar aan staan. De ANWB Wegenwacht helpt met zo’n 800 wegenwachten bestuurders weer op weg. Hoe ze dat doen en wat je in huis moet hebben om wegenwacht te worden, laat de ANWB zien tijdens Auto Prof – AMT Live in Hardenberg.

Hoe word je Wegenwacht?
Geen dag is hetzelfde als wegenwacht en je bent nooit uitgeleerd. Hoe je wegenwacht wordt, hoor je op Auto Prof - AMT Live Hardenberg.

De Wegenwacht zet verschillende voertuigen in, allemaal ingericht om pech zo snel mogelijk te verhelpen. Op Auto Prof – AMT Live zijn ze te bewonderen: de multifunctionele Wegenwachtauto, -motorfiets en zelfs -fiets. Natuurlijk staan er wegenwachten klaar om tekst en uitleg te geven en alle vragen te beantwoorden.

Interne opleiding

Van een wegenwacht worden onderweg andere vaardigheden gevraagd dan van een automonteur in een werkplaats. Alle nieuwe wegenwachten volgen daarom een interne opleiding voor zij de weg op gaan. Voor jong talent heeft de ANWB in samenwerking met ROC Mondriaan een BBL-opleiding 1e Automonteur Wegenwacht opgezet.

Wegenwacht worden?

Tijdens Auto Prof – AMT Live zijn ook collega’s van de HR-afdeling van de ANWB aanwezig. Zij zijn op de hoogte van de actuele vacatures en doorgroeimogelijkheden. Nieuwsgierig naar hoe het leven als wegenwacht eruitziet? Ga een dagje mee op pad! Vraag naar de mogelijkheden en je hoort direct of je daarvoor in aanmerking komt.

Kom als gast van AMT naar Auto Prof – AMT Live

Auto Prof – AMT Live vindt op 16, 17 en 18 oktober 2018 plaats in Evenementenhal Hardenberg. Van 15.00 tot 22.00 uur kan je (vak)kennis tanken in de kennistheaters en op de beursvloer. Meer informatie is te vinden op de website van Auto Prof – AMT Live.
De inschrijving is geopend. Je kunt je aanmelden als gast van AMT met de code 61823001, of gebruik deze directe link.

Reageer op dit artikel