nieuws

Autogarantie.nl maakt occasion kopen zonder garantie aantrekkelijker

Ondernemen 1404

Autogarantie.nl is een garantieverzekering voor particulieren, die online afgesloten kan worden na de aanschaf van een tweedehands auto zonder garantie.

Autogarantie.nl maakt occasion kopen zonder garantie aantrekkelijker

Per jaar worden er in Nederland zo’n 1,8 miljoen gebruikte auto’s verkocht. Ongeveer 1 miljoen daarvan door autobedrijven, zegt Autogarantie.nl, waarbij het zich baseert op het Bovag-RAI Mobiliteit in Cijfers Auto’s 2016-2017-rapport.

Afsluiten binnen 7 dagen na tenaamstelling

Kopen zonder garantie is doorgaans goedkoper, maar niet zonder risico’s. Kopers kunnen zich indekken tegen dure reparaties met een los af te sluiten garantieverzekering, tegen bepaalde voorwaarden: de auto mag niet ouder zijn dan 10 jaar; de kilometerstand mag maximaal 150.000 km bedragen; afsluiten moet binnen 7 dagen na de tenaamstelling. De looptijd van de garantieverzekering is 6 of 12 maanden.

Reparaties door de garage om de hoek

De garantieverzekering maakt het voor particulieren aantrekkelijker om hun droomoccasion verder weg te zoeken en voor de meeneemprijs aan te schaffen. Voor een eventuele reparatie hoeft de koper niet terug naar het autobedrijf waar de auto gekocht is; met Autogarantie.nl kan een reparatie uitgevoerd worden door de dichtstbijzijnde garage.

Reageer op dit artikel