Wat is het belang van accu’s testen?

_DSC0331_MZojuist hielp je een klant met een doorsnee klus, een kleine beurt. De klant startte de auto en ging tevreden de weg weer op. Even later gaat de telefoon: “Ik was zojuist bij u voor een beurt. Nu sta ik stil.”

Het testen van een accu duurt een minuut en kan je even tussendoor doen terwijl de motorkap al open staat. Op deze manier weet je zeker dat de klant na deze servicebeurt niet voor verrassingen komt te staan. Bovendien leidt het testen van 10 accu’s tot verkoop van zo’n 1 à 2 accu’s.

Testen is meer dan kijken naar het voltage. Een voltmeter geeft je dan ook totaal geen beeld van gezondheid en de betrouwbaarheid van de accu.

Steeds meer autobedrijven maken omzet met het preventief testen van accu’s. 17% van de geteste accu’s behoeft vervanging en 13% wordt uiteindelijk door goedvinden van de klant vervangen en dus verkocht. Omdat het testen met een accutester slechts een minuut kost heeft het geen grote impact op de werkzaamheden van de monteur en kan de test zelfs gemakkelijk tussen of tijdens deze werkzaamheden uitgevoerd worden. De motorkap gaat vaak toch al open. Klemmetjes erop, testen, en resultaat printen ter controle voor je klant.

Stel je verkoopt er maar 1 per 10 dan heb je dus in tien minuten tijd de marge op een accu verdient.

Het Midtronics Team