Accu’s testen? Waar is dat goed voor?

accu-testen-midtronicsMisschien een domme vraag, maar… hoe voer je een accutest uit?
Antwoord: met een accutester natuurlijk.

Ja, dat is niet zo logisch als het lijkt. Er zijn veel mensen die vinden dat je met een voltmeter een accu kunt testen. Maar dat kan niet. Een voltmeter zegt alleen maar iets over de laadtoestand van een accu. Testen hoe de werkelijke toestand van de accu is, kan alleen met een accutester. Zo’n accutest kun je uitvoeren als een klant klachten heeft over de accu. Maar je kunt een accu ook preventief testen.

Dat is wat steeds meer autobedrijven doen. Ze testen de accu van elke auto die de werkplaats binnen komt. Nu horen we u al zeggen… de monteurs hebben het al zo druk, is dit niet enorm veel extra werk? Dat is nou de grap. Het testen van een accu kost misschien een minuut. Maar je doet het als de motorkap van de auto toch open gaat. Dus kost het nog minder tijd. Want je sluit de klemmen aan, je voert de gegevens van de auto in en na 10 seconden komt het printje uit de tester. En die 10 seconden betalen zichzelf dubbel en dwars terug. Want uit onderzoek van Midtronics blijkt dat van elke 100 accu’s die worden getest, er 17 zo slecht zijn dat ze op korte termijn vervangen moeten worden. En datzelfde onderzoek toont aan dat je ter plekke aan 13 van die 17 klanten direct een nieuwe accu kunt verkopen.

Heb je die 83 andere accu’s dan voor niets getest? Absoluut niet. Want die andere 83 klanten weten nu zeker dat ze met hun accu nog een tijd vooruit kunnen. Je kunt dan het printje van de accutest vastnieten aan de factuur. Als je de accu ook nog even aan de lader hangt, kun je daarvoor ook een klein bedrag op de factuur zetten. Met een inspanning van misschien een minuut heb je zo je omzet aan accu’s vergroot en bovendien een extra service verleend aan je klanten.

Misschien toch niet zo’n gek idee, accu’s testen?

Het Midtronics Team

midtronics-battery-management