nieuws

2018: De best bekeken artikelen, video’s en topics

Home 2090

Over minder dan 11 uur zit 2018 er op. We zijn al weer volop met 2019 bezig, maar kijken nog één keer terug. We schreven over de nieuwe APK-regels, praktische problemen én oplossingen en nog veel meer. Ook werden weer heel veel lastige storingen opgelost op AMT Garageforum en de AMT social mediakanalen groeiden flink. Wat mag je niet gemist hebben van 2018?

2018: De best bekeken artikelen, video’s en topics
Middels elf edities AMT, vier edities AMT Ondernemen (waarvan 1 digitaal), beursgidsen, pocketguides en nog veel meer online content informeerden we je over de trends in de autobranche.

Ontvang je de AMT Nieuwsbrief? Dan krijg je twee keer per week een update in je mailbox met de belangrijkste artikelen op AMT.nl. Ook ontvang je elke maand net voor het vakblad verschijnt de Thema-nieuwsbrief en ook de AMT Ondernemen-nieuwsbrief viel elke maand in de bus. En in 2019? Dan blijven we je natuurlijk op de hoogte houden. En ben je AMT Garageforum-lid? Dan kun je elke maand de Garageforum-nieuwsbrief verwachten met alle ins-en-outs over de activiteiten op het forum voor en door autotechnici.

Praktijkproblemen worden gevreten

Tja, weinig nieuws onder de zon. Net als eerdere jaren zien we  in de statistieken dat de meest gelezen artikelen veelal technische en praktische onderwerpen zijn. Eruit sprong de APK (zie APK-webinar hieronder) en de koudemiddelprijzen. De vijf meest gelezen 2018-artikelen zijn:

Andere populaire artikelen die al wat ouder zijn maar nog altijd veel worden bekeken zijn:

APK-webinar

Ook veel bekeken zijn alle artikelen omtrent het APK-webinar welke AMT samen met RDW organiseerde in mei. Welke nieuwe regels moet je rekening mee houden? Hoe blij zijn we met de visuele controle van het roetfilter? We maakten tevens vier korte video’s van de wijzigingen en bespraken alle ins-en-outs in het APK-webinar. Alle gestelde vragen beantwoordde we vervolgens nog eens in dit artikel:

Wil je het webinar nog eens terugkijken? Dat kan via deze link. Een van de vier video’s zie je hieronder, de andere drie vind je op de verzamelpagina: amt.nl/apk-webinar

Veel praktijk in beeld op Facebook

Onze social media-kanalen groeiden weer flink. Al jaren populair is de AMT Facebook-pagina. Dagelijks delen we berichten van autobedrijven, autotechnici en van de AMT-redactie. Van vreemde slijtage, interessante diagnoses en leuke video’s. Waar we begin 2015 nog op ‘5100’ likes stonden verwelkomden we in oktober de 25.000 ste en inmiddels ruim 26.000. Wat zijn de meest bekeken berichten?

Tot vandaag plaatsten we 683 berichten op onze Facebookpagina. Het bericht van 3 januari 2018 bleek veruit het populairst. Op de foto van Erik Ophof zagen we een busje WD-40 welke vanuit het interieur bediend kan worden om… een beetje op de multiriem te sprayen want die piept. Bijzonder en goed voor ruim 3.100 reacties, 2.600 likes, 138 deelacties en ruim 314.000 bekeken foto’s.

 

Sinds de zomer zijn we ook actiever geworden op Instagram waar we geregeld foto’s en stories delen onder de naam AMTautotechniek. Vooral rondom evenementen, maar ook andere interessante foto’s. Vooralsnog zijn we over de 700 volgers. Ons daar ook volgen? Bekijk de Instagram-profielpagina.

Storingen samen opgelost

In 2018 verwelkomden we het 25.000 ste geverifieerde lid op de AMT Garageforum-community om samen storingen op te lossen.

Ook in 2018 werd AMT Garageforum weer zeer veel geraadpleegd. Zowel om een oplossing te zoeken, als om een vraag voor te leggen aan de leden. Het forum is sinds de start in 2007 al meer bekeken dan AMT.nl, en ook in 2018 werden elke maand meer dan 350.000 pagina’s geraadpleegd. Ook zien we het effect goed terug van het verder afsluiten van het forum voor particulieren. Heb je geen inlog (dus ben je geen professional) dan kun je alleen de vraag zien. Elke dag weer bekijkt de AMT-redactie élke aanmelding handmatig. Het forum kent nu ruim 25.000 geverifieerde leden (+5.000 in 2018). Belangrijk want zo kan er volop kennis gedeeld worden én de particulier (jouw klant) kijkt niet mee.
De meest geraadpleegde merken zijn: Mercedes-Benz, Renault, Peugeot, Volkswagen en Ford.

Elke maand kiest de AMT-redactie tevens een topic uit om in het vakblad te behandelen. De meest gelezen zijn:

In 2019 ligt de focus van het AMT online team op het updaten van het AMT Garageforum en storingsdatabase AMT Reparatiewijzer. Alle leden hebben onlangs een korte enquête hierover ontvangen.

Nog veel meer interessante artikelen

AMT is niet alleen online actief. Nee, AMT begon als blad al in 1937! En ook in 2018 brachten we elf mooie edities van het vakblad uit. Ook verschenen vier edities van AMT Ondernemen, maakten we twee beursspecials en twee pocketguides voor Auto Prof – AMT Live, fotoverslagen van onze evenementen en diverse handige Whitepapers welke je gratis kan downloaden zoals:

In het vakblad verschenen meer dan 300 artikelen welke we in dit handige AMT Jaaroverzicht 2018 (PDF) op een rij zette. Oh, en vergeet ook niet mee te doen aan de AMT Eindejaarswedstrijd waarbij je jouw eigen V8-zelfbouwmotor kan winnen.

Op naar 2019!

Ben je abonnee en wil je artikelen uit 2018 teruglezen? Als abonnee kun je alle uitgaven vinden in het Digitaal Magazine-overzicht. Oh, en download ook de AMT-app waarmee je als abonnee snel toegang hebt tot de artikelen op amt.nl. Ben je (nog) geen abonnee? Niet getreurd, we verpakten de zestien beste artikelen in ‘Het beste van AMT 2018’ welke je gratis als PDF kan downloaden.

Wat staat er voor 2019 op de planning?

Volle bak bij de theaters. Prachtig om te zien, omdat Hardenberg nog niet gewend was aan het volgen van deze kennissessies. Leerpuntje voor Gorinchem: grotere domes.

Natuurlijk Auto Prof – AMT Live 2019 in Gorinchem. Wees welkom op 12, 13 en 14 februari in Evenementenhal Gorinchem waar je weer volop kennis kan komen tanken. Kijk maar eens mee terug op Hardenberg. Ja, het was klein van opzet maar de Kennissessies waren erg populair. En ook in Gorinchem zetten we weer vier ‘kennisdomes’ neer om volop kennis te delen door partners en andere sprekers. En ben je ondernemer? Dan is het opleidingstraject Grip op je Autobedrijf wellicht wat voor je. De derde editie van deze zes-daagse training start in het voorjaar (19 maart) en biedt je concrete handvatten om jouw bedrijf verder te ontwikkelen.

Rest ons je een prettige jaarwisseling te wensen en alle goeds voor 2019!

Reageer op dit artikel