nieuws

Toekomst NedCar veilig door productie suv’s

Home

Toekomst NedCar veilig door productie suv’s

NedCar gaat vanaf volgend jaar suv’s bouwen bovenop de huidige productie van de Mitsubishi Colt. Dat heeft Mitsubishi dinsdag bekendgemaakt. Volgend jaar moeten er 20.000 Outlanders van Mitsubishi van de band rollen, daarna 30.000 auto’s op jaarbasis.

De Outlander verkoopt wereldwijd zo goed, dat Mitsubishi de productie in Japan alleen niet meer aankan. Het bedrijf besloot daarom de productie van Outlanders voor de Europese markt naar NedCar te verplaatsen, zei een woordvoerder van Mitsubishi dinsdag.

Bestuurder Henk van Rees van FNV-Bondgenoten zei dinsdagochtend “een gat in de lucht gesprongen te hebben”. “De toekomst van NedCar is voorlopig veiliggesteld, Mitsubishi laat zien vertrouwen in NedCar te hebben. Zeker voor Japanners betekent het nogal wat om een deel van de productie uit het moederland naar Europa te verplaatsen. Dit geeft een solide basis voor besprekingen met andere geïnteresseerden, onder meer uit China, die wellicht ook auto’s willen gaan bouwen in Born.”

Voorzitter Jean Wouters van de ondernemingsraad (OR) noemde het besluit van de Japanners “een stap in de goede richting”. Het personeel, dinsdagochtend geïnformeerd door NedCar-directeur Joost Goovaerts, reageerde opgelucht en met een luid applaus op het nieuws. Temeer omdat het maandag nog te horen kreeg korter te moeten gaan werken wegens tegenvallende verkopen van de Colt.

Mitsubishi laat weten dat de Outlander bij NedCar geproduceerd wordt tot het einde van zijn levenscyclus. Mitsubishi en NedCar doen geen mededelingen wanneer dat moment is aangebroken, maar de zevenzitsterreinwagen wordt pas sinds december 2006 verkocht op de Europese markt.

Directeur Govaarts kon nog niet zeggen hoeveel extra personeel voor de productie nodig is. Hij noemde de beslissing van Mitsubishi “bijzonder goed nieuws, dat vertrouwen geeft naar de toekomst”.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel