nieuws

Technische Universiteit Eindhoven

Home

Niveau: WO (Universitair) Internet: www.tue.nl Bezoekadres:Den Dolech 2, 5612 AZ Eindhoven Postadres: Postbus 513, 5600 MB Eindhoven Contact: (040) 247 91 11 De universiteit in Eindhoven is net zo uitgebreid en uitgesterkt als die in Delft. Met een brede keus in studierichtingen, waarvan werktuigbouwkunde de aangewezen weg is naar een hoge functie in de autotechniek. […]

Niveau: WO (Universitair)

Internet: www.tue.nl

Bezoekadres:Den Dolech 2, 5612 AZ Eindhoven

Postadres: Postbus 513, 5600 MB Eindhoven

Contact: (040) 247 91 11

De universiteit in Eindhoven is net zo uitgebreid en uitgesterkt als die in Delft. Met een brede keus in studierichtingen, waarvan werktuigbouwkunde de aangewezen weg is naar een hoge functie in de autotechniek.

Ook de studie industriële vormgeving van de Technische Universiteit Eindhoven heeft een goede naam, als je meer belang stelt in (auto)ontwerp dan in constructie.

De opbouw van een universitaire studie is bij elke universiteit in principe hetzelfde. In drie jaar kan een Bachelor-graad worden gehaald, daarna is nog twee jaar nodig voor de Master-titel, ofwel de oude ‘ingenieur’. Die laatste twee jaar gaat de studie in het Engels.

Als vooropleiding wordt VWO met Natuur en Techniek-richting gevraagd. Met diverse andere diploma’s, zoals een andere VWO-richting of een (gedeeltelijke) HBO-opleiding is vaak ook toelating mogelijk maar kan een extra cursus vereist zijn.

Reageer op dit artikel