nieuws

Twijfels over staatssteun Opel

Home

Twijfels over staatssteun Opel

Opel verwacht woensdag duidelijkheid over staatssteun van Duitsland. De Duitse minister van Economische Zaken, Rainer Brüderle, liet tijdens een interview bij de publieke tv-zender ARD doorschemeren dat er mogelijk geen financiële hulp van de staat in zit. Brüderle zei “altijd sceptisch” geweest te zijn over staatssteun.

De regering heeft zich maandenlang over de vraag gebogen of er een reddingspakket van 1,1 miljard euro voor Opel moet komen. Het gaat om een moeilijke beslissing, zei Brüderle. “We mogen de problemen van het personeel niet uit het oog verliezen. Maar aan de andere kant moeten we erop toezien dat Opel precies hetzelfde behandeld wordt als andere ondernemingen.”

De minister van de liberale FDP zei verder dat deelstaten waarin Opel gevestigd is, geheel vrij zijn om zelfstandig te beslissen of zij de autofabrikant zullen steunen. Hij benadrukte dat het moederconcern van Opel, GM, in de positie verkeert op eigen kracht te saneren. GM zou over “10 miljard aan liquide middelen” beschikken. Brüderle vindt dan ook dat de hoofdverantwoordelijkheid voor de redding van Opel in de Verenigde Staten ligt.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel