Bekijk alle artikelen

Helder en groot scherm, snelle besturingsprogramma's, eenvoudige bediening - dat is wat we willen in de werkplaats.

Texa komt met twee nieuwe diagnosetools voor de werkplaats

Texa introduceert twee krachtige diagnosetools: Axone Nemo Light en Axone Nemo Plus. Wat is er allemaal mogelijk met deze nieuwe tools?

Autotechnica in 18 foto's, kan dat?

Autotechnica in 18 foto's, kan dat?

Drie dagen Autotechnica Brussel in 18 foto's? Onmogelijk! Met 450 stands en een recordaantal bezoekers is Autotechnica dé autovakbeurs van de Benelux. Was je erbij, dan zal je dat beamen. Was je er niet? Herkansing over twee jaar. En voor nu... gelukkig hebben we de 18 foto's nog.

Autotechnica in drie etappes, de laatste stands die je niet mag missen!

Autotechnica in drie etappes, de laatste stands die je niet mag missen!

Op 24 maart starten drie dagen AutoTechnica. Tegen de trend in groeit de autovakbeurs in Brussels Expo als kool. De catalogus telt al 440 exposanten en er wordt een recordaantal bezoekers (ook uit Nederland) verwacht. Wat je daar gaat zien en beleven? AMT maakt vast een rondje op alfabetische volgorde in drie etappes. Vandaag van Serenco tot Waeco én Doyen.

SDS Carparts in Stekene, België.

Alliance Automotive Group Benelux neemt SDS Carparts in Stekene over

SDS Carparts in Stekene, tussen Antwerpen en Gent in Oost Vlaanderen, is overgenomen door Alliance Automotive Group Benelux (AAGB). De auto-onderdelen grossier wordt volledig geïntegreerd binnen Partspoint, dochteronderneming van AAGB.

Wat is er te beleven op AutoTechnica, van 24 tot en met 26  maart in Brussels Expo?

Autotechnica in drie etappes, meer stands die je niet mag missen!

Op 24 maart starten drie dagen AutoTechnica. Tegen de trend in groeit de autovakbeurs in Brussels Expo als kool. De catalogus telt al 440 exposanten en er wordt een recordaantal bezoekers (ook uit Nederland) verwacht. Wat je daar gaat zien en beleven? AMT maakt vast een rondje op alfabetische volgorde in drie etappes. Vandaag deel twee. Wij beginnen bij de G en komen tot het begin van de S.

Autotechnica in drie etappes, deze stands mag je niet missen!

Autotechnica in drie etappes, deze stands mag je niet missen!

Op 24 maart starten drie dagen AutoTechnica. Tegen de trend in groeit de autovakbeurs in Brussels Expo als kool. De catalogus telt al 440 exposanten en er wordt een recordaantal bezoekers (ook uit Nederland) verwacht. Wat je daar gaat zien en beleven? AMT maakt vast een rondje op alfabetische volgorde in drie etappes. Vandaag de eerste.

Door de overname van Cleversys voegt Sonic nu een extra land toe aan haar Europese footprint. Foto: Sonic Equipment

Sonic Equipment neemt Cleversys in Zwitserland over

Sonic Equipment neemt exclusieve importeur en distributeur van het merk Sonic in Zwitserland Cleversys en al haar dochterondernemingen over.

STOLK AUTOSERVICE DIEVERBRUG

Wat maakt Autoservice Stolk tot beste autobedrijf van het jaar?

"Lieve jongen, er zal heel wat moeten veranderen voor jij Bovag-bedrijf kan worden", zei een schouwer tegen Emiel Stolk. Nog geen 15 jaar later is Autoservice Stolk niet alleen Bovag-bedrijf, maar zelfs Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar. Wat Stolk zo goed doet? ATC Drenthe trok naar Dieverbrug en zocht het uit.

AMT in gesprek met voorzitter Patrick Andriessen en manager Martijn van Eijkenhorst. - Foto's: Herbert Wiggerman

RAI Equipment: 'Je kunt geen APK doen voor 30 euro'

Sinds eind vorig jaar heeft de sectie Equipment van RAI Vereniging een nieuwe voorzitter. Wie? Patrick Andriessen. We kennen hem als directeur-eigenaar van testapparatuurproducent TBA TEN. Boeiend, maar is die Sectie Equipment eigenlijk belangrijk voor het autobedrijf? En waarom dan? We vragen het de kersverse voorzitter. Sectiemanager RAI Equipment Martijn van Eijkenhorst schuift ook aan.

Welk artikel op AMT.nl mocht zich dit jaar verheugen in de grootste publieke belangstelling?

AMT.nl Top 12: Sermi, eCall, diagnose en… APK!

De jaarwisseling nadert. Tijd om de balans van 2023 op te maken. Dus tijd voor lijstjes! Natuurlijk doet AMT mee. In de AMT.nl Top 12 presenteren we de best gelezen artikelen. Terugkerende onderwerpen: Garantie, gereedschap, Sermi, diagnose, deeltjesteller, aircoservice en vooral… APK.

Geen kwaad woord over het design. Alhoewel, als dat goed zit, waarom ziet een fietszadel er dan niet zo uit?

HR Bank: trappen voor de Green Deal

Het aandeel groene energie in de EU groeit. Maar die groei gaat niet snel genoeg om de doelen van de Green Deal te halen. De Litouwse startup Tukas EV wil dat probleem oplossen via de HR Bank, een hometrainer met batterij. Gaat dat lukken?

De toekomst is al begonnen.
De elektrische auto heeft in de werkplaats drastische verander­ingen teweeggebracht.

Zo ziet de toekomstbestendige werkplaats eruit

In de werkplaats is de afgelopen tien jaar meer veranderd dan in de halve eeuw daarvoor. Complexe elektronica en elektrische en hybride voertuigen vragen nieuwe vaardigheden van de autotechnicus en kostbare apparatuur. Dan zijn er ook nog het uitkleden van het dealerschap, almaar stijgende bedrijfskosten en een tekort aan vakmensen. Hoe geven we onze werkplaats toekomstperspectief?

De Snap-on Academy is een opleidingsinstituut voor autotechnici en een extra aanvulling op de service en ondersteuning van de Snap-on franchisenemer.

Snap-on Academy komt met training voor werken aan EV's

Snap-on Tools Benelux introduceert de Snap-on Academy. De Snap-on Academy is een opleidingsinstituut voor autotechnici en een extra aanvulling op de service en ondersteuning van de Snap-on franchisenemer.

De Q80 PINK RIBBON is standaard uitgevoerd met hulparm en heeft een opspanbereik t/m 22 inch.

Orange equipment maakt unieke bandenmachine voor Pink Ribbon

Orange equipment vraagt in de maand oktober extra aandacht voor Pink Ribbon met een unieke bandenmachine. Met deze actie gaat een deel van de opbrengst van de limited edition apparaten naar Pink Ribbon.

Bosch bekende fouten met zoekterm ‘adblue’ voor deze VW Passat. De bekende fout met de meeste ‘likes’ of ‘duimpjes’ wordt automatisch bovenaan in de lijst weergegeven.

Hoe werkt begeleide diagnose?

Natuurlijk is een goede opleiding onontbeerlijk, net als goede meetapparatuur en toegang tot de juiste data. Maar zelfs als aan die voorwaarden wordt voldaan, is het oplossen van storingen aan de complexe moderne voertuigen lang niet altijd gemakkelijk. Dat brengt ons bij de vraag of en hoe de diagnosetester te hulp schiet. Hoe begeleidt de tester de diagnosetechnicus bij zijn speurtocht naar de oorzaak van de storing?

In combinatie met een aircoservicestation vor R134a of R1234yf is deze hogedruk manometerset, met titanium verdeelstuk en met clycol gevulde meters, klaar voor R744 aircoservice.

CO2-aircoservice zonder CO2-aircoservicestation, kan dat?

CO2-airco? Lange tijd was dat een dure optie op auto's als de Mercedes S-klasse of Audi A8. Sinds de VW ID.-elektrische auto's met warmtepomp (en hun zusjes van andere VAG-merken) CO2 als koudemiddel gebruiken, is dat totaal veranderd. Maar eh, wat betekent dat voor de werkplaats? Investeren in een CO2-aircoserviveapparaat? "Nee", zegt Joost Bouwmeister van Waeco, je huidige machine en een CO2-upgrade set volstaan."

De Corghi Master Force banden(de)montagemachine in de shworoom van Explora. - Foto: Explora

Automatisch én contactloos banden (de)monteren met Corghi Master Force

Explora Werkplaatsinrichting introduceert de nieuwe Corghi Master Force banden(de)montagemachine. Dit is de eerste hydraulische machine met automatische én contactloze (de-)montageprocedure.

Mooie rij werkkasten van Beta in de showroom van Das Autohaus Köhler. Alle olie-, lucht- en stroomleidingen komen van boven.

Bezeten van Beta gereedschap: werkplaats Autohaus Köhler fungeert als showroom

Thierry Köhler van Das Autohaus Köhler en Beta Benelux vonden elkaar in een unieke samenwerking. Thierry: "Beta heeft mijn werkplaats ingericht. Ik kreeg een forse korting en als tegenprestatie gebruiken de Beta-vertegenwoordigers mijn werkplaats om aan hun klanten de mogelijkheden te laten zien. Wij gebruiken de werkplaats dagelijks voor ons autobedrijf, maar het is dus ook een werkende showroom van Beta Benelux."