Winactie kaarten De Autovakmannen

Documentaire toont huidige turbulente tijden
in de autobranche

Met AMT naar film De Autovakmannen!

Nieuwe auto’s veranderen in rijdende computers, het onderhoud en de manier van repareren veranderen drastisch. Wat doe je als jouw werkomgeving in rap tempo verandert, maar de buitenwereld het niet kan bijhouden? Dan maak je er een film van!

Dat moet Gwen Jansen, filmmaakster van de documentaire De Autovakmannen, gedacht hebben. “De kijker krijgt in deze documentaire een indringend maar ook hilarisch kijkje achter de schermen bij negen verschillende autobedrijven waar veel aan de hand is”, zegt Gwen Jansen.

Filmposter Autovakmannen

Gwen: “Ik zocht naar een doorsnee beeld van de branche. Van holding tot klein bedrijf en van ondernemer tot technicus. Bij negen bedrijven krijg je een inkijkje in de persoon, zijn/haar werkzaamheden en gedachten over de toekomst. Iedereen zal zich in iets herkennen en bovenal is de film geen zware kost, maar vooral ook lachen, mede dankzij geweldige hoofdrolspelers.”

François Driessen (Driessen Autogroep) is druk bezig om nog rechtstreekser contact te leggen met de klant. Via de ontwikkeling van klantenapps, digitale werkorders en telematicatoepassingen in de auto. Hoe krijgt hij ook zijn personeel mee?
Kim van Ommen (Kim’s Speedshop)werkt zich drie slagen in de rondte om compleet op eigen kracht vanuit een lege garagebox haar eigen autobedrijf te starten. Zij ziet de technologische ontwikkelingen met lede ogen aan en besluit een andere weg in te slaan.
Melanie Schultz Van Haegen (minister van Infrastructuur en Milieu). Zij staat voor de uitdaging om Nederland een voortrekkersrol te bezorgen als het gaat om smart mobility.
Melanie van Rossum (autotechnicus Carrec Technocenter) is in staat om de meest complexe elektronische problemen op te lossen, maar is toch vooral gefascineerd door de mechanica in auto’s. Wat betekent de intrede van nog meer elektronica voor haar toekomst?
Ook de andere hoofdrolspelers leren kennen? Kijk op deautovakmannen.nl.

Begin februari te zien

Op 9 februari vindt de grootse première plaats in CineMec in Ede. Dit vormt de landelijke aftrap voor een grootschalige bioscooptour. Mede dankzij Bovag, MijnGarage.nl, Automotive Academy, Bovemij en Autec-VLT draait de documentaire ook bij de Pathé-bioscopen. Voor de exacte data en tijden kun je terecht op deautovakmannen.nl.

Verzekerd van een plek

Een filmkaartje kost € 12,50 aan de kassa bij Pathé, of bemachtig een van de gratis plekken op de OOMT brancheavonden die in maart en april plaatsvinden. De brancheavonden stromen overigens al snel vol. Om te voorkomen dat je misgrijpt houdt Stichting OOMT exclusief voor lezers van AMT vijftig kaarten achter de hand, die we als hét autotechnische vakblad in Nederland mogen verloten.

Wat verandert er voor jou?
Sowieso verzekerd zijn van een plek op een van de brancheavonden? Vul hiernaast het formulier in en beantwoord vier vragen over hoe jij je werk en de autobranche de komende tien jaar ziet veranderen. De 25 beste inzendingen belonen we met twee toegangskaarten en bovendien presenteren we deze reacties tijdens de première op 9 februari als ‘de stem van de autobranche’.

OOMT brancheavonden

Stichting OOMT heeft de film mede mogelijk gemaakt en organiseert vijf brancheavonden. Betsie Brink, directeur OOMT: “Het is voor ons erg belangrijk dat er een onafhankelijke film komt over de autobranche, die autotechnici en alle andere automotive professionals laat nadenken over de veranderingen. Ben jij klaar voor de toekomst? Tijdens de vijf brancheavonden in maart en april geven wij gratis toegang tot de film voor die professionals. Na afloop is er gelegenheid tot napraten met collega’s maar ook zijn enkele hoofdrolspelers aanwezig. Wat heeft de film bij je opgeroepen? Wat verwacht jij dat er aan jouw werkinhoud gaat veranderen?”

Naar een van de brancheavonden? Wees er snel bij, want vol=vol. Kijk op oomt.nl/autovakmannen voor locaties en tijden.

Nu al een stukje van de film zien? Bekijk de trailer hieronder: