Amt maanddossier september 2012

AMT 10In dit maanddossier vindt u informatie behorend bij de september-editie 2012 van uw vakblad AMT. Met deze aanvullende informatie kunt u uw kennis over de gepubliceerde onderwerpen verder vergroten. Dit dossier geeft tevens toegang tot de nieuwste kennistest uit de AMT ATG Kenniscompetitie 2012. Ook treft u hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet u zeker dat u niets gemist heeft!

AMT 9, pagina 14

AMT ATG Kenniscompetitie 2012: Downsizing, cilinderuitschakeling

Kennistest CilindersuitschakelingWaarom worden de verbrandingsgassen in de uitgeschakelde cilinders gelaten? Welke cilinders worden eigenlijk uitgeschakeld en welke problemen kunnen er door ontstaan? Ontdek het in de jongste test van de AMT ATG Kenniscompetitie 2012. Verrijk er u kennis mee en win bovendien praktisch gereedschap!

AMT 9, pagina 40

Euro NCAP weer strenger

EuroNCAPDe eisen in de Euro NCAP-testen worden regelmatig aangepast. Nog voor bekend werd dat Euro NCAP ook AEB (Autonomous Emergency Brake) in de score meeneemt, besteedde AMT aandacht aan eerdere wijzigingen. En ook andere artikelen en scores staan op onze site.

AMT 9, pagina 44

Meer over bandenspanningsbewaking

Hoewel de verplichte invoering van TPMS nog moet beginnen zijn systemen voor bandenspanningsbewaking zeker niet nieuw. AMT heeft er zelfs al een kennistest over, met name over batterijloze sensoren.
Ook interessant in dit verband is de zichzelf oppompende band die Goodyear-Dunlop dit jaar presenteerde.
Over de voors en tegens van actief of passief TPMS hebben we nieuwsberichten gebracht.
Zeer wetenswaardig is een bericht over een zelflerend TPMS van Johnson Controls, waarbij inleren van de sensoren in de wielen niet meer nodig is

AMT 9, pagina 68

Hulp bij riemvervanging

Met de trainingen riem vervangen ondersteunt ContiTech het autobedrijf. Ook met andere producten en diensten levert ContiTech informatie aan de autotechnicus. Zo staat op elke verpakking een QR-code die verwijst naar veel meer praktische informatie. AMT beschreef eerder het stap-voor-stap vervangen van de distributieriem bij een lastige motor.

AMT 9, Pagina 76

Autotechnicus wordt ingenieur

AutotechnicusNiet alleen ROC RijnIJssel probeert scholieren te stimuleren door te studeren, ook bij ROC ter AA in Helmond kunnen scholieren een overgangsprogramma volgen om de overstap naar HBO makkelijker te maken. Ook voor de autotechnicus die zijn opleiding wel al afgerond heeft, biedt het ROC opleidingen aan.