Amt maanddossier oktober 2013

AMT Oktober 2013In dit maanddossier vindt u informatie behorend bij de oktober-editie 2013 van uw vakblad AMT. Met deze aanvullende informatie kunt u uw kennis over de gepubliceerde onderwerpen verder vergroten. Ook treft u hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet u zeker dat u niets gemist heeft!

AMT 10, pagina 16

Diagnosetip van Sergoyne Diagnostics

“Katalysator inefficiënte werking”, zegt de tester over de Mini Clubman. “Distributieketting en Vanos-systeem vervangen”, weet het autobedrijf uit ervaring. Omdat dat de klachten niet wegneemt komt de auto bij Sergoyne terecht. “Op foutcodes kun je niet blind vertrouwen, maar op ervaring net zo min”, weet diagnosetechnicus Jeroen Vertongen daar. Hoe hij het probleem oplost? Bekijk de video!Plain Script.. 

AMT 10, pagina 38

Sogefi-filters in chevron-vorm

Het vervangen van de filters hoort bij het reguliere onderhoud. In 2005 was AMT op bezoek bij Sogefi. Toen vertelde de filterfabrikant over de gebruikte filtermaterialen en het voordeel van een chevron-vorm.

AMT 10, pagina 42

Onderhoud aan het koelsysteem

De Nederlandse Radiateuren Fabriek produceert naast radiateuren ook aircocomponenten. Om de autotechnicus te helpen, biedt NRF de zogenoemde EasyFit-condensors aan. Die worden geleverd met alle benodigde materialen.
De koelvloeistof stroomt door de radiateur om zijn warmte kwijt te raken. De vloeistof moet regelmatig ververst worden om problemen te voorkomen. Wat zijn de gevolgen van het niet op tijd verversen?

AMT 10, pagina 46

Sergoyne legt ‘t uit

Jeroen en Niels helpen autotechnici met de ‘Hoe moet da?’-video’s. Een overzicht van de diagnosevideo’s op AMT.nl:

Sergoyne Diagnostics maakt gebruik van Pass Thru. De grossier gaat nu ook trainingen geven samen met 2ndBit. Wat houdt Pass Thru precies in? In AMT 2 staat het antwoord. Ook op AMT Garageforum zijn autotechnici bezig met Pass Thru.

AMT 10, pagina 50

Zelf rekenen aan de bandenwisselaar

Investeren in een bandenwisselaar, verdien je dat terug? We maakten een berekening voor een universeel bedrijf op zoek naar een betaalbare veelkunner en een tweede berekening voor een bandenwisselaar in een groter bedrijf dat gezien de hoge gebruiksfrequentie een krachtige professionele machine nodig heeft.
Lijkt uw bedrijf op geen van de twee voorbeeldbedrijven? Geen punt, pas de cijfers in de gele vakjes aan en bereken de kosten, opbrengsten en de winst of het verlies voor uw bedrijf.

Bekijk in de demofilm van Sice hoe een hulparm helpt om zonder fysieke inspanning een run flat te wisselen.Plain Script..
Het monteren van een ‘lastige’ band is verantwoordelijk werk. Gaat er iets fout dan kan dat een verkeersongeluk veroorzaken. Vandaar dat de WDK (Wirtschaftsverband der Deutschen Kautchukindustrie) in Duitsland richtlijnen heeft opgesteld inclusief een lijst van goedgekeurde bandenwisselaars. Kijk of uw type er tussen staat.

Lees ten slotte het AMT-artikel over de DQN-wisselaars terug of bekijk de video.Plain Script.. 

AMT 10, pagina 57

Investeren in het autobedrijf

Wat zijn de vooruitzichten voor diverse takken van de autobranche? En hoe staat mijn eigen bedrijf ervoor? Waar liggen mijn kansen? Banken kunnen en willen graag helpen hierin inzicht te krijgen. Vraag regelmatig een adviseur van de bank uw cijfers samen met u te bekijken. Over de economische ontwikkelingen maken de grote banken thema- en sectorberichten:

Marktcijfers vind u ook bij de RAI Vereniging.

AMT 10, pagina 62

Delphi leest gebaren

Een auto die in verbinding staat met de werkplaats. In 2010 was het nog toekomstmuziek. Met de EOBD-dongle is het nu mogelijk.
De ontwikkeling van infotainmentsystemen gaat ook door. Het touchscreen hoeft al niet eens meer aangeraakt te worden om een actie uit te voeren.

AMT 10, pagina 81

Hoe reviseer je een turbo met variabele geometrie?

C&E Turbochargers heeft als eerste revisiebedrijf ter wereld een Turbo Technics Vane Flow Test Rig in bedrijf genomen. Die machine maakt een perfecte afstelling van de variabele geometrie van moderne turbo’s mogelijk. Hoe dat werkt? Kijk hier!
En de AMT Topmonteurs waren te gast bij C&E Turbochargers in Amersfoort. Wat ze daar leerden? Lees het hier nog eens terug.

AMT 10, pagina 92

Revisie bij ACtronics in beeld

Staat een onderdeel eenmaal in de catalogus van ACtronics, dan weet het bedrijf welke componentjes uit het onderdeel problemen kunnen geven. Die worden allemaal vervangen. Bekijk hier de revisie van een ABS-unit bij ACtronics. Plain Script.. Lees er tevens eerdere AMT-artikelen over het revisie van diverse onderdelen bij ACtronics terug.