Amt maanddossier november 2013

AMT November 2013In dit maanddossier vindt u informatie behorend bij de november-editie 2013 van uw vakblad AMT. Met deze aanvullende informatie kunt u uw kennis over de gepubliceerde onderwerpen verder vergroten. Ook treft u hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet u zeker dat u niets gemist heeft!

AMT 11, pagina 8

Investeren in een bandenwisselaar

Wanneer is het verstandig om in een bandenwisselaar te investeren? In het maanddossier van oktober staat een link naar twee berekeningen. Vul uw gegevens in en bereken het rendement dat de bandenwisselaar oplevert.

AMT 11, pagina 30

Aandacht voor accu’s

In korte tijd is er veel veranderd voor de traditionele ‘startaccu’ in de auto. Zo heeft de opkomst van start-stopsystemen grote consequenties. En dat heeft consequenties bij de vervanging, zo legde Varta al eens uit en Bosch deed het nog eens dunnetjes over.

Ander probleem: lekstromen. Hoe spoor je die op? Kijk hier.

Behalve accu’s testen is ook laden van groot belang. Met alle comfortvoorzieningen in moderne auto’s is op iedere hefbrug een lader geen gekke gedachte. Het voorkomt dat de accu in slechtere toestand de werkplaats verlaat dan hij er in kwam.

En natuurlijk is de accu en hoe je hem test ook regelmatig onderwerp van gesprek op het AMT Garageforum.

AMT 11, pagina 34

Autonoom rijden

Nissan en Volvo testen met autonome auto´s. Ook toeleverancier Bosch voert proeven uit. Autonoom rijden is niet langer sciencefiction. De gebruikte technieken zijn nu nog erg duur, maar er wordt aan voordeligere oplossingen gewerkt.

Gebruikt een autonome zijn eigen sensoren of staat hij in verbinding met zijn omgeving? In Helmond wordt het coöperatief rijden op de openbare weg getest. Ook andere partijen zoals Conti, NXP en Cisco investeren in de communicatie tussen verschillende voertuigen. Auto’s die coöperatief rijden staan in verbinding met de buitenwereld. Hoe veilig is dat? Heeft de moderne auto een virusscanner nodig? En wat zijn de gevolgen als iemand inbreekt op de CAN-bus?

AMT 11, pagina 58

Mitsubishi Outlander PHEV diefstalbeveiliging

Het VbV (VerzekeringsBureau Voertuigcriminaliteit) gaf een speciale brochure uit met de titel: Diefstalbeveiliging Mitsubishi Outlander PHEV. Lees het artikel over de diefstalgevoeligheid van deze auto hier terug.

AMT 11, pagina 64

Sergoyne pass thru

Technische informatie is op de websites van autofabrikanten niet altijd makkelijk te vinden. AMT helpt en heeft een overzicht naar alle werkplaatsinformatiesites. 2ndBit geeft bij Sergoyne Diagnostics trainingen over de fabrieksinformatie van Volkswagen. AMT woonde een training over Pass-Thru bij.

AMT 11, pagina 84

GMTO in AMT

In 1997 verscheen het eerste artikel van GMTO in AMT. Sindsdien zijn er tientallen artikelen in AMT verschenen.

GMTO helpt diagnosetechnici bij lastige storingen. De Topmonteurs van het AMT Garageforum brachten vorig jaar een bezoek aan GMTO.