Amt maanddossier november 2012

AMT 2012-11In dit maanddossier vindt u informatie behorend bij de november-editie 2012 van uw vakblad AMT. Met deze aanvullende informatie kunt u uw kennis over de gepubliceerde onderwerpen verder vergroten. Dit dossier geeft tevens toegang tot de nieuwste kennistest uit de AMT ATG Kenniscompetitie 2012. Ook treft u hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet u zeker dat u niets gemist heeft!

AMT ATG Kenniscompetitie 2012: Diagnose aan aircosystemen

ATG Kennistest AircoBegrijpt u hoe een aircosysteem werkt, zodat u ook problemen daarin kunt vaststellen? Kent u het verschil in servicevoorschrift tussen mechanisch aangedreven airco en de elektrische versie in hybride auto’s? Doe de test in de nieuwste AMT ATG Kenniscompetitie en win praktisch handgereedschap…

AMT 11, pagina 40

Schoon vervoer op Ecomobiel

Ecomobiel werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. In 2010 en 2011 bezocht AMT de beurs ook. Dit jaar waren ook de studenten van de HAN aanwezig met de Arval Inspire I. Andere studententeams op de beurs waren onder andere het Solar Team Eindhoven en Team Fontys Automotive. Mercedes introduceerde op Ecomobiel de Fuso Canter met een elektro- en dieselmotor. De hybridetechniek is niet nieuw. DAF ontwikkelde in de jaren 90 al een prototype. Ook Renault probeert op die manier de uitstoot te verlagen. Volvo test de hybride aandrijving in een Volvo FE.

AMT 11, pagina 44

Bovag Formule Onderzoek 2011 en Aumacon Formule Top-35

In 2011 verscheen het tweede Bovag Formule Onderzoek. Daarvoor vulden 296 leden van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven die bij een formule zijn aangesloten een uitgebreide vragenlijst in. Dat leverde een beeld van tevreden leden, met Vakgarage op nummer 1, Bosch Car Service op 2 en de formules van Alwaysbemobile op 3. Opvallend waren de hoge scores voor: ‘Behoud zelfstandig ondernemerschap’. Blijkbaar is ‘te weinig vrijheid’ voor de leden van formules geen probleem. Lees het volledige Bovag Formule Onderzoek 2011 hier. Aumacon is de opsteller van de Garageformule Top-35. Kijk hier voor meer info.

AMT 11, pagina 56

Fiat produceert TwinAir-motoren in Polen

Tien jaar geleden belichtte AMT de productie van de BMW 7 Serie. Later ontwikkelde BMW samen met PSA benzinemotoren. Ook daar kreeg AMT een kijkje in de keuken.

AMT 11, pagina 58

Grenzen aan de luchtstroming

De laatste keer dat BMW zijn traditionele boxer twin grondig herzag was voor de HP-modellen die in 2008 verschenen. Ook toen liet AMT zich de details niet ontgaan. Ideaal als aanvullende informatie bij de geheel nieuwe boxer van vandaag.

AMT 11, pagina 66

Meer over accuservice

De opkomst van nieuwe loodaccu types is al enige tijd aan de gang, dus ging AMT hier ook al eerder op in. Daarbij hoort aangepaste apparatuur voor accuservice, zoals we in AMT regelmatig bespreken. Zoals acculaders of slimme testers. Vooral bij start-stop systemen is goede accuservice heel belangrijk, dat leren ook cursussen over dit onderwerp.

AMT 11, pagina 72

Hoe werkt de Wynn’s Aircomatic?

Toen vorig jaar de goedkeuring van aircoreinigers ineens een heel actueel onderwerp werd ging AMT daar vanzelf al op in. We kwamen toen al op de nieuwe Aircomatic van Wynn’s, en bekeken hoe die werkt.

AMT 11, pagina 82

Autotechniek moet sexier en stoerder

Wilt u meer weten over het IDRT-team? Op hun website (www.idraceteam.nl) vindt u het laatste nieuws en diverse foto’s en raceverslagen. Neem ook een kijkje op de website van het Radius Racing Team met hun elektrische superkart. Zij maakten tevens een promovideo van de racedag op 21 oktober tijdens de Saker Sportscar Challenge. Meer weten over Saker Sportscars? Hier vindt u de reportage die we er in 2004 maakten. Tot slot de Supermono-racer van het Markiezaat College. Op www.techniektalenten.nl vindt u meer informatie evenals op hun Facebook-pagina.