Amt maanddossier mei 2014

AMT 2014-5In dit maanddossier vind je informatie behorend bij de mei-editie 2014 van jouw vakblad AMT. Met deze aanvullende informatie kun je jouw kennis over de gepubliceerde onderwerpen verder vergroten. Ook tref je hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet je zeker dat je niets gemist hebt!

AMT 5, pagina 14

De werkplaats van The Autosport Company in Waalwijk

Ruim opgezet, strak, volledig ingericht voor opbouw en onderhoud van auto’s bedoeld voor rally, circuit, drift en historische doeleinden. Ervaring, hightech specialistische apparatuur en ruime werkplekken dragen bij aan de perfecte afstelling van deze auto’s. Kom binnen in de autosportsfeer, AMT heet je welkom in de werkplaats van… The Autosport Company in Waalwijk.

AMT 5, pagina 28

Audi en VW brengen olie razendsnel op temperatuur

Hé, die combinatie van olie-koelwaterwarmtewisselaar met een gekoeld uitlaatspruitstuk. Zagen we dat niet eerder op de derde generatie Audi TFSI? Met als doel de olie razendsnel op temperatuur te brengen, niet te heet te laten worden én mengselverrijking bij vollast overbodig te maken? Zien we dat straks ook op een Polo GTI? Wie weet, lees hier de details van deze motortechniek. Meer technische details van de nieuwe VW Polo vind je hier.

AMT 5, pagina 32

Maak je autobedrijf toekomstbestendig!

Vier scenario’s, vier voorstellingen voor de toekomst van de Automotive Aftersales. Bureau Jester ‘bedacht’ ze voor RAI en Bovag. Lees hier het hele rapport.

AMT 5, pagina 48

Alleen keuren, niet repareren

Meer lezen over bedrijven die alleen APK-keuren en niet repareren? Neem een kijkje bij Coza en bij  het superefficiënte keuringsbedrijf van Van Abeelen.

AMT 5, Pagina 58

Techniek van Mazda’s SkyActiv-benzinemotor

In AMT 9 van 2011 gingen we uitgebreid in op de techniek van de huidige SkyActiv G-benzinemotor. Waarom maakt een hoge compressieverhouding een spaghetti uitlaatspruitstuk noodzakelijk? En hoe komt de katalysator dan op tijd op temperatuur. Lees dat en veel meer over Mazda’s SkyActiv G-motor hier terug.

AMT 5, Pagina 62

Wat vindt AMT van het digitale APK-boek?

We deden al enige ervaring op met het digitale APK-boek. Onze reactie? Kijk hier maar. Oh, en kijk dan meteen naar de video van de Fasttrac 275 pk trekker. Zulke trekkers vallen uiterlijk per 1 april 2018 onder de APK-keuring.

Plain Script.. 

AMT 5, pagina 65

Slim licht

De led-matrixtechnologie biedt al ongekende mogelijkheden nog zonder de toevoeging van laser. Zeker als de verlichting wordt gekoppeld aan camera en navigatie. Welke? Ontdek het hier.

AMT 5, pagina 67

Alles over de APK 2 van 1985

Ruim negen maanden voor de start van de APK 2 schreef AMT-icoon Auke Cupédo een artikel met de titel: “Alles over de APK II, de erkenning, de apparatuur, de opleiding”.  Alle lijkt veel, maar lees maar na, dit werk was erg compleet!

AMT 5, pagina 68

BMW C evolution-techniek

Bij de ‘Olympische’ introductie in Londen 2012 gingen we uitgebreid in op de techniek van BMW’s elektrische  motorscooter. Je leest het artikel hier terug. 

AMT 5, pagina 71

Meer TPMS op het AMT Boot Camp!

Tijdens het AMT Diagnose Boot Camp duik je samen met een specialist van  Snap-on in de problemen waar je in de TPMS-praktijk mee te maken kan krijgen. Lees er hier alles over.

Eén zo’n probleempje is het breken van een TPMS-ventiel. Eind vorig jaar ontdekten we op AutoEquip een slimme methode om gebroken TPMS-ventielen te repareren. Toolspecial haalde de methode naar de Benelux.