Amt maanddossier maart 2014

AMT 2014-3In dit maanddossier vindt u informatie behorend bij de maart-editie 2014 van uw vakblad AMT. Met deze aanvullende informatie kunt u uw kennis over de gepubliceerde onderwerpen verder vergroten. Ook treft u hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet u zeker dat u niets gemist heeft!

AMT 3, pagina 27

Opgelost dankzij AMT Garageforum

AMT Garageforumlid ‘Carmaniac’ heeft een Peugeot 307 in de werkplaats met een vreemd elektronisch probleem. Uiteindelijk vind hij de oplossing in de trekhaakmodule. In het topic op AMT Garageforum werden nog meer foto’s en een interessante PDF geplaatst. Dat topic vind u hier terug.

AMT 3,  pagina 42

i-DCD komt bekend voor

Maar heel zelden is een technische ontwikkeling in de auto-industrie echt nieuw. Zo ook het i-DCD hybridesysteem van Honda niet. LuK presenteerde iets soortgelijks al in 2005.

AMT 3, pagina 52

Terug in de tijd met Wabco

In 2005 gaf Henk Klock een lezing bij de ATC. Lees het artikel hier terug.

AMT 3, pagina 72

950 pk op video

AMT maakte al eerder kennis met EPC. Bij ATC Rotterdam kregen we uitleg over tunen voor minder verbruik. Maar bij het tunen van een V10 Audi naar 950 pk speelde het verbruik geen rol. Bekijk hier de video.

AMT 3, pagina 78

Aircospoelinstructie

Spoelen, hoe moet dat eigenlijk? Kijk hier voor de spoelinstructies van De Auto Airco Specialist. Nog niet zolang geleden bezocht AMT Auto Airco Specialist Harberink in Oldenzaal.

AMT 3, pagina 102

Mazda Euro 6 diesel zonder SCR-kat?

Hoe de Sky Activ-dieselmotor in de Mazda 3 Euro 6 haalt zonder NOx-nabehandeling? Lees het in het AMT-artikel over de Sky Activ-dieselmotor.
Nog veel meer Mazda Sky Activ-techniek vind je hier.

AMT 3, pagina 106

Veelbelovende Opel motorplannen

Om de welvaart bij Opel terug te brengen moeten er niet alleen nieuwe modellen komen, maar ook heel nieuwe aandrijflijnen. Hoe het totale motorengamma eruit moet komen te zien liet men ons in het testcomplex bij Rüsselsheim vorig jaar weten.
We konden al rijden met de eerste nieuwe 1.6 motoren uit de voorserie, die ons net uitvoerig waren voorgesteld.
Al snel volgde het officiële debuut in de Zafira, waarbij onze goede eerste indrukken bevestigd werden.

AMT 3, pagina 107

Techniek van toen

De voorloper van Diagnosetips uit de praktijk dateert al uit 1937. Het gaat over een Automobiel van Europeesch maaksel die een reis naar Zwitserland maakt. Uiteraard is de auto vooraf tot in de puntjes gecontroleerd. En toch gaat het mis op de terugweg. Wat is de oorzaak?

AMT 3, pagina 110

Sergoyne

Via AMT.nl vind je een hele reeks video’s waarin Sergoyne Diagnostics lastige storingen aanpakt. Leuk en leerzaam!