Amt maanddossier maart 2012

In dit maanddossier vindt u informatie behorend bij de maart-editie 2012 van uw vakblad AMT. Met deze aanvullende informatie kunt u uw kennis over de gepubliceerde onderwerpen verder vergroten. Dit dossier geeft tevens toegang tot de nieuwste kennistest uit de AMT ATG Kenniscompetitie 2012. Ook treft u hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet u zeker dat u niets gemist heeft!

 

 

 

AMT 3, pag. 10

AMT ATG Kenniscompetitie 2012: Diagnose stellen aan aircosystemen

Diagnosestellen aan de autoairco vraagt systeemkennis. Hoe lees je een log P, h-diagram? Hoe ontdek je een verstopping in de filter/droger? En hoe merk je dat er nog stikstof in het systeem zit? Ontdek het allemaal in de nieuwe AMT ATG kennistest. Neem deel aan de derde Kennistest van de AMT ATG Kenniscompetitie 2012 en win praktisch handgereedschap van Hazet…

AMT 3, pag. 30


EOBD-valkuilen

Eerder schreven we over de valkuilen van de nieuwe APK-regels omtrent het uitlezen van EOBD. Trap er niet in en lees het artikel terug…

Van iets verder terug zijn de artikelen over de APK 2.0 regelgeving. APK gewijzigd per 1 april (2011-5)…

Werkplaats up-to-date voor modernisering APK (2011-10)

 

AMT 3, pag. 68

Ford Driecilinder in detail

In een animatie laat Ford niet alleen de nieuwe motor van alle kanten zien, ook de binnenkant komt in beeld. U ziet bijvoorbeeld hoe dat werkt met de koeling aan de uitlaatzijde. En u komt meer te weten over de Oil Runner distributieriem.

Plain Script.. 


AMT 3, pag. 72

Grip op winterbandtechnologie

Bridgestone NanoProtechtechnologie? Klinkt wetenschappelijk, maar wat is het? Een waarom presteert een band daar beter mee? Ontdek het in de video.


Plain Script.. 

AMT 3, pag. 74

Honda-robot Asimo in actie

De nieuwe afdeling Robotica van Honda leert veel over sensoren en gecompliceerde elektronische besturingen. Die kennis is heel waardevol voor Honda’s motorfietsen, scooters en auto’s. Enkele video’s laten zien waartoe de nieuwste Asimo-robot in staat is, op het gebied van waarneming van zijn omgeving, en op het gebied van complexe bewegingen. Niet te beschrijven op papier, daarom toont AMT het hier.

Plain Script.. 

Gemist in de AMT-nieuwsbrief?

Ford ziet de toekomst vol mobiele communicatie

Op het Mobile World Congress in Barcelona heeft topman Bill Ford van het gelijknamig autoconcern de visie Blauwdruk voor Mobiliteit neergelegd. In het kort: mobiele communicatie gaat eerst de auto ingrijpend veranderen, en daarna ons vervoersgebruik. Daarop speelt Ford in, lieten ze meteen zien met hun nieuwe B-Max, inclusief SYNC met ook nieuwe Applink spraaksturing.

Kroon Oil introduceert het Bedrijfswagenplan

Wie klant is bij Kroon-Oil – of dat wordt – kan via het Bedrijfswagenplan straks beschikken over een splinternieuwe Peugeot Partner. Het Mobiliteitsplan van Kroon-Oil wordt geïntroduceerd tijdens de beurs Auto Professioneel in Gorinchem.

Slimme werkplaatsinrichting door Autec-VLT bij Auto Totaal Service Zeist

De vierkante meters in een werkplaats zijn kostbaar. “Het is daarom essentieel dat elke centimeter optimaal benut wordt”, vindt Auto Totaal Service Zeist. Autec-VLT en Plus Equipment richtten de nieuwe werkplaats langs de A28 van de Toyota- en Kia-dealer zo efficiënt mogelijk in. Hoe ziet dat er uit?