AMT Maanddossier juni 2018

In dit Maanddossier vind je video’s en artikelen die de juni-editie 2018 van jouw vakblad AMT aanvullen. Met deze extra informatie vergroot je jouw kennis over de gepubliceerde onderwerpen. Ook tref je hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet je zeker dat je niets mist!

AMT 6, pagina 27

BMW Autonome campus 

Biedt de autonome auto ‘Freude am fahren’? Die vraag stelden we ons al in AMT 5 van 2016. Lees hier het artikel terug en bekijk de video van de zelfdriftende M235i op het Las Vegas Motor Speedway-circuit.   

 

AMT 6, pagina 31 

Deel je ervaringen met olie en additieven

Het gebruik van de juiste olie is van cruciaal belang. Elk automerk heeft eigen oliespecificaties. AMT is benieuwd naar oliegerelateerde problemen die jij tegen bent gekomen in de werkplaats. De 24 meest waardevolle reacties ontvangen een motoroliereiniger en -conditioner van MotorVac. 

Setje scoren? Beantwoord de vragen hier. 

 AMT 6, pagina 38

Rupes-seminar 

Eerste Rupes-seminar: Oog voor detail 

Een jaar geleden hield WSB Finishing Equipment in eigen huis voor het eerst een seminar overpoetsen met Rupes. Ook toen was AMT erbij en dat artikel uit april 2017 lees je hier terug (PDF) 

 AMT 6, pagina 44

Ducati techniek 

Waarom ongelijke verbrandingsafstanden?

Hoe Ducati het maximum haalt uit zijn tweecilinder, schreven we in AMT 1 van 2016. En het artikel uit AMT 4 van 2010 over de ongewone krukas in Yamaha’s YZF R1 toont de logica achter ongelijke verbrandingsafstanden. Nog eens teruglezen? Hieronder vind je de artikelen: 

Yamaha YZF-R1 met ongewone krukas 

 

AMT 6, pagina 53

Thema Diagnose- & Handgereedschap 

Video Snap-on Sure-Track

“SureTrack helpt automonteurs storingen op te lossen”, zegt Snap-on. Hoe?  Dat zie je in deze video.    

Testers worden steeds meer voorzien van slimme functies die je helpen lastige stortingen op te lossen. Een mooi voorbeeld vind je in  dit topic op het AMT Garageforum: een lastige storing in een Ford Fiesta wordt opgelost met behulp van de help-functie van een Autologic diagnose tool.  

AMT 6, pagina 63

Reportage ARN  

Mijn auto gesloopt

In AMT 2 van 2016 schreef AMT-redacteur John Mulder een artikel over autodemontage. Hij liet zijn eigen auto slopen voor dit artikel. Lees het artikel hier terug (PDF) 

 

AMT 6, pagina 68

Nieuwe Focus 

De radiaal-axiaal turbo, ontwikkeld door Continental, vinden we terug in de nieuwe Ford Focus. Deze turbo zorgt voor een betere gasrespons en minder uitstoot. Waar zitten de verbeteringen? Lees hier meer over de werking van deze turbo. 

 

AMT 6, pagina 71

Oog voor techniek

Actief of passief? 

Twee keer toonden we een afbeelding van een actief voorkamersysteem van Mahle bij een bericht over de Formule 1. Een beetje misleidend, want in de F1 wordt alleen gebruik gemaakt van passieve voorkamersystemen. Daarmee is een hogere compressieverhouding realiseerbaar, en via die weg een hoger rendement en dus een lager brandstofverbruik. Ja, ook dat is belangrijk in de F1. Desondanks zijn beide artikelen beslist de moeite waard. Je leest ze hier en hier terug.