Amt maanddossier juni 2014

AMT 2014-5In dit maanddossier vind je informatie behorend bij de juni-editie 2014 van jouw vakblad AMT. Met deze aanvullende informatie kun je jouw kennis over de gepubliceerde onderwerpen verder vergroten. Ook tref je hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet je zeker dat je niets gemist hebt!

AMT 6, pagina 45

Handig gereedschap

“Het wordt steeds voller in de auto en onder de motorkap. Dat vraagt om slim gereedschap om toch moeiteloos te kunnen sleutelen”, stond een paar jaar geleden in AMT. Welk gereedschap helpt de autotechnicus? Verschillende gereedschapsleveranciers geven advies over de inhoud van de gereedschapswagen. Welk gereedschap biedt meerwaarde? Lees het hier.

AMT 6, pagina 48

NEN-norm, wat moet je weten?

Branchenorm NEN9140 kost € 40,60. Te veel? Hier vind je een PDF waarin je de voorschriften uit de norm terugvindt, gratis!
Alles weten over de techniek van de Mitsubishi Outlander PHEV? Eerder al gingen we in AMT in op het veilig werken aan elektrische auto’s. En én passant bespreken we de techniek van de Nissan Leaf. De techniek van die auto zie je in actie in deze video.

AMT 6, pagina 51

Video: Hoe maak je een EcoMarathon-band?

Hoe komt zo’n Shell Eco-Marathon-band tot stand? En wat is de rol van kogelvrijevestmateriaal aramide in zo’n band? Bekijk de video.

Plain Script.. 
Benieuwd naar de resultaten van de Nederlandse studententeams? Natuurlijk vind je die hier ook. Resultaten Nederlandse teams Shell Eco-marathon 2014.

AMT 6, pagina 57

Meer elektrische aandrijftechniek

De TU Eindhoven won de World Solar Challenge met een vierpersoonsauto op zonne-energie. De auto levert meer energie op dan dat hij verbruikt. De Technische Universiteit ontwikkelde zelf een elektrische Lupo. Hoe doet die het in de praktijk?
Ook autofabrikanten brengen elektrische auto’s op de markt. Vorig jaar bekeek AMT de Renault Zoe.

AMT 6, pagina 61

Turbo vervangen met verstand

Het is niet nieuw: eerst de oorzaak opsporen, dan pas de turbo vervangen. Hoe? Lees het terug. De tien turboschades van C&E zijn ook instructief. En bekijk de Turbo’s Hoet instructiefilm.

AMT 6, pagina 62

Hoe monteer je wiellagers?

SKF produceert wiellagers. Hoe monteer je die? De lagerfabrikant geeft advies.

AMT 6, pagina 63

Amateurstriptease in de auto

De vrouw als klant in het autobedrijf? Niet in 1967. Welke rol de vrouw toen speelde in het aankoopproces van een auto? Lees het artikel van ervaringsdeskundige Barbara.

AMT 6, pagina 68

Wie levert werkplaatsvloeren?

In het artikel over vloeren in AMT 6 kwamen de volgende leveranciers ter sprake:

Kijk voor een compleet overzicht van leveranciers in de AMT Autobranchegids.