Amt maanddossier juni 2013

AMT juni 2013In dit maanddossier vindt u informatie behorend bij de juni-editie 2013 van uw vakblad AMT. Met deze aanvullende informatie kunt u uw kennis over de gepubliceerde onderwerpen verder vergroten. Ook treft u hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet u zeker dat u niets gemist heeft!

AMT 6, pagina 14

AMT Diagnose Boot Camp

Het eerste AMT Diagnose Boot Camp zit er op en was een groot succes. Op onze website en Facebook-pagina vindt u meer foto’s. De impressievideo vindt u op ons Youtube-kanaal en napraten kan in het topic op AMT Garageforum. Bent u er volgend jaar ook bij?

AMT 6, pagina 32

Triorep

Waar moet je op letten bij onderhoud aan een aanhanger? In een praktisch verhaal met foto’s licht Triorep de belangrijkste zaken toe Ook in 2001 was AMT op bezoek in de Triorep-werkplaats.

AMT 6, pagina 36

Thema

De stille bandenontluchter van Toolspecial in actie zien? Bekijk de video op het Toolspecial You Tube-kanaal.
KS Tools heeft een website waar een deel van de producten gedemonstreerd wordt. Daar staan onder meer video’s van de all-in-one vloeistofstopper, de griptang en de universele remzuigerterugstelinrichting.

Op de website van Wallmek staan verschillende video’s met demonstraties van het persgereedschap.

40% tijd besparen met polijsten? In onderstaande video laat Big Foot de voordelen van de LHR21 ES zien.
Plain Script.. 

Op zoek naar innovatief gereedschap? AMT maakte vorig jaar een overzicht.

Hoe moet een gereedschapskar gevuld zijn? AMT vroeg verschillende leveranciers om advies.

AMT 6, Pagina 46

Technisch onderwijs promoten bij jeugd

“Het is tijd dat we vakmensen opnieuw erkennen en het technisch onderwijs promoten bij de jeugd”, zegt de Vlaamse minister van Onderwijs. Wat de minister nog meer zegt over dit onderwerp? Bekijk de video.
Plain Script.. 

AMT 6, pagina 52

ADAC

Eind vorig jaar ging AMT op pad met de VAB, de Belgische wegenwacht.

De Duitse ADAC-wegenwacht houdt statistieken bij over problemen en pechgevallen. Daarnaast test de ANWB-zusterorganisatie ook de veiligheid van voertuigen.

AMT 6, Pagina 74

Is een roll-over autowasinstallatie rendabel voor mijn bedrijf?

DiBo toont de werking van zijn roll-over machines. Bekijk hier de video.

Belangrijke vraag: verdien je zo’n wasinstallatie terug? iClean en Eenzet rekenen het uitgebreid voor. iClean laat zien welke investeringen en nodig zijn voor een commerciële wasinstallatie en hoeveel klanten vervolgens nodig zijn om de installatie rendabel te maken.
Eenzet toont een rekenmodel voor het autobedrijf dat de installatie niet commercieel gebruikt, maar alleen eigen showroom- en werkplaats auto’s wast.

AMT 6, pagina 82

Shell Eco-marathon 2013

Opnieuw deed de Shell Eco-marathon voor Europa dit jaar het stratencircuit rond het Rotterdamse Ahoy complex aan. Vorig jaar was dat voor het eerst, en ook de eerste keer dat de Europese wedstrijd (er zijn ook Amerikaanse en Aziatische versies) een stratenparcours in plaats van een racecircuit gebruikte.

AMT was er ook toen bij, lees het hier terug.

Een jaar eerder, in 2011, boekte een Nederlands team nog een record op een Duits racecircuit.

De volledige uitslagen van alle klassen in 2013 vind u hier.

AMT 6, pagina 86

BMW

In 2011 presenteerde BMW de nieuwe i-modellen. Toen kondigde BMW aan jaarlijks 30.000 i3’s te willen verkopen. De i3 en i8 werden al eerder belicht in AMT.

AMT 6, pagina 102

ATC

Hoe bouw je een tuktuk op LPG? Een aantal studenten zijn het bedrijf Eco Tuk gestart en geven het antwoord.

ROC Rijn IJssel en HTS Autotechniek werken samen aan innovatieve projecten en een compleet Mbo-en Hbo-leertraject.