Amt maanddossier juni 2012

In dit maanddossier vindt u informatie behorend bij de juni-editie 2012 van uw vakblad AMT. Met deze aanvullende informatie kunt u uw kennis over de gepubliceerde onderwerpen verder vergroten. Dit dossier geeft tevens toegang tot de nieuwste kennistest uit de AMT ATG Kenniscompetitie 2012. Ook treft u hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet u zeker dat u niets gemist heeft!

AMT 6, pag. 39

Nederlandse successen in Shell Eco-marathon

Een beetje op afstand volgde AMT al jaren de Shell Eco-marathon, met nieuwsberichten over de ongelooflijk lage brandstofverbruiken die in deze studentencompetitie worden behaald. Noem ons maar chauvinistisch, onze belangstelling nam toe naarmate meer Nederlandse teams zich inschreven. Helemaal toen het Haagse HydroCruisers-team zelfs de beste in zijn klasse werd, bij de Urban Cruisers.

Er waren toen nog maar vier Nederlandse deelnemers, een andere getrouwe is het EcoRunner prototype van de TU Delft. Maar de grootste roem was tot nu toe voor de HydroCruisers, die met hun Sharky tweemaal achtereen klassenwinnaar werden.

Bij hun derde deelname lukte dat niet nogmaals, in 2010 pakten ze wel opnieuw de eerste plaats, al verbleekte dat wat naast het nieuwe zuinigheidsrecord dat bij de prototypes werd genoteerd.

Ook in 2011 schreef dit Nederlandse team weer de Urban Cruiser-klasse op zijn naam. Het aantal Nederlandse deelnemers die ook wel een kans wilden wagen groeide.

In de aanloop naar de eerste Shell Eco-marathon op gewone straten berichtten we over de ambities van twee deelnemers. 

AMT 6, pag. 64

Elektrische auto opladen doe je zo

Het aantal laadpalen groeit harder dan het aantal elektrische auto’s. Het aantal verschillende stekkers blijft ook toenemen, maar het einde is in zicht. Benieuwd naar alle ontwikkelingen tot nu toe? AMT laat ze u zien.

AMT 6, pag. 66

Alewijn Ott-autotechnici in Namibië

Twee finalisten voor de titel Autobedrijf van het Jaar zijn al bekenden van AMT. Voor het SBS6-programma Gast-arbeiders verruilden twee autotechnici van Alewijn Ott hun werkplek met twee collega’s uit Namibië. Hoe ze dat verging? Kijk het hier terug.

Met Auto Mooren maakte AMT ook al eerder kennis. Bekijk hier de reportage.

AMT 6, pag. 73

Schokdempers testen en vervangen

Tenneco vertelt ons de voordelen van goede schokdempers. AMT lichtte het onderwerp al eerder praktisch toe. Hoe vervang je de schokdempers efficiënt, en hoe test je schokdempers?

AMT 6, pag. 78

Ons team in de HAN Eco-marathon

In AMT 4 en 5 las u alles over ons AMT HAN Eco Marathon-team. In AMT 6 het slotstuk. Hoe verging het testen en belangrijker, wat was het resultaat bij de finale? Meer foto’s vindt u op onze AMT Facebookpagina. Foto’s van de laatste testritten op een dijk bij de Rijn, tot foto’s van de finale op het Midland-circuit in Lelystad, u vindt het hier allemaal. 

AMT 6, pag. 82

Droge dubbelkoppelingbak met veel voordelen

Goed, in de praktijk is de droge 7-traps DSG niet altijd storingsvrij. Maar is hij dat wel dan biedt hij geweldige voordelen en is niet te ontkennen dat het een geweldig stuk techniek is.

Overigens staan op het AMT Garageforum nog veel meer DSG-problemen. In dit maanddossier wijzen we de weg ernaartoe.

Gemist in de AMT-nieuwsbrief?

CarGarantie Nederland biedt autobedrijf managementinformatie

CarGarantie verkoopt garantieverlengingstrajecten. De klant koopt bij zijn autobedrijf extra garantie op zijn auto. Het voordeel is dat de klant bijvoorbeeld twaalf maanden extra (een andere termijn kan ook) aan het autobedrijf gebonden blijft. Met een groter team in de buitendienst wil CarGarantie het autobedrijf nog beter ondersteunen.

Thule leidt garagehouders op tot trekhaakspecialisten

Thule, fabrikant van trekhaken, dakkoffers, dakdragers en fietsdragers, introduceert het Thule Towing Partner-programma. Dit programma is erop gericht om speciaal geselecteerde garagehouders op te leiden tot gecertificeerde trekhaakspecialisten.

Diagnose Centrum verwelkomt twaalfde deelnemer

Diagnose Centrum is een samenwerkingsverband van bedrijven, gespecialiseerd in storingsdiagnose van motorvoertuigen. Onlangs heeft de twaalfde deelnemer zich bij Diagnose Centrum aangesloten. Hun gratis MAF-Calc app om een diagnose te stellen aan de luchtmassameter is nu ook in de Apple store te downloaden.