Amt maanddossier juli-augustus 2014

AMT 2014-7In dit maanddossier vind je informatie behorend bij de juli/augustus-editie 2014 van jouw vakblad AMT. Met deze aanvullende informatie kun je jouw kennis over de gepubliceerde onderwerpen verder vergroten. Ook tref je hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet je zeker dat je niets gemist hebt!

AMT 7/8, pagina 12

Milieuvriendelijke remblokken

Ferodo produceert kopervrije remblokken. Die zijn niet alleen goed voor het milieu, maar leveren ook goede prestaties. Lees het artikel en kom alles te weten over de blokken.

AMT 7/8, pagina 48

De werking en vervanging van zuigerveren

Irox-lagers, Durabowl zuigers, LKZ –profiel olieschraapveren, veel meer over die F-M-ontwikkelingen lees je hier.
Alles weten over de werking en vervanging van zuigerveren?

AMT 7/8, pagina 60

Online olie-advies

Welke olie adviseren de specialisten voor de Nissan Qashqai? En welke voor de VW Transporter? AMT zet de suggesties op een rijtje, inclusief opmerkingen van de fabrikant. Wil je het olie-advies voor andere auto’s weten? Kijk dan op de website van de leverancier. Naar de tabel…

AMT 7/8, pagina 63

Opvolger voor aardolie?

Wat doen we als de aardolie op is? Rijden we tegen die tijd allemaal volledig elektrisch? Shell heeft een alternatief voor aardolie: aardgas. Daar kun je op rijden, maar je kunt er ook diesel van maken.

AMT 7/8, pagina 68

Video: Beleef AMT Diagnose Boot Camp 2014!

AMT Diagnose Boot Camp, dat is een weekend lang topsport voor autotechnici. In een team werken aan lastige storingen in systemen uit de modernste auto’s. Maar AMT Boot Camp is ook fun. Zonder ontspanning immers geen topsport. Was je erbij? Kijk terug met de video en geniet. Was je er niet? Bekijk de video, beleef de sfeer van AMT Boot Camp 2014 en be there in 2015!
Plain Script.. 

AMT 7/8, pagina 79

Handig gereedschap

Wat houdt de Twinpower turbo-technologie van BMW in? Twee jaar geleden zocht AMT het voor je uit.
De BMW i3 is een elektrische auto van BMW. Met een lagere prijs is die bereikbaarder dan de i8. Toch hebben de auto’s een aantal overeenkomsten: ze rijden beide elektrisch en de carrosserie is van carbon gemaakt. Bekijk het productieproces van de i3. Meer informatie vind je hier.

AMT 7/8, pagina 81

Toyota viert dit jaar een feestje

Het merk is 50 jaar in Nederland. AMT zag de eerste Toyota, de Crown, naar ons land komen. Lees het complete verhaal van die komst inclusief uitgebreide beschrijving van chassis, wielophanging en motor van de eerste Toyota die hier wiel aan land zette.

AMT 7/8, pagina 83

Sogefi filters

Sogefi produceert zijn filters in het Franse Vire. Hoe dat proces precies werkt, legt AMT uit.