Amt maanddossier juli-augustus 2013

AMT juli augustus 2013In dit maanddossier vindt u informatie behorend bij de juli/augustus-editie 2013 van uw vakblad AMT. Met deze aanvullende informatie kunt u uw kennis over de gepubliceerde onderwerpen verder vergroten. Ook treft u hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet u zeker dat u niets gemist heeft!

AMT 7/8, pagina 30

Het succes van Fontys Escbo

Siemens startte eind vorig jaar de Electric Sports Car Build-Off. AMT bezocht team Fontys Automotive en kreeg de ambitieuze plannen van het team te horen.

Bij Escbo ging het niet alleen om de technische ontwikkeling, maar ook om kennisdeling. Op Facebook hield het team de voortgang bij. Fontys organiseerde een evenement om elkaar bij te praten en te helpen. AMT was er ook bij.

AMT 7/8, pagina 98

Racen op waterstof

Forze racete met een kart op waterstof. In 2008 presenteerde het team de waterstofkart. Begin dit jaar maakte het team bekend “de racewereld op zijn kop te willen zetten”.

Hoe werkt een brandstofcel eigenlijk? En is waterstof een energiedrager of brandstof?

Overigens is Forze niet het enige studententeam van de TU Delft. Een ander team won recent nog de Formula Student.

AMT 7/8, pagina 102

Ferodo helpt bij remreparatie

Ferodo geeft technische tips, helpt bij het opsporen van storingen, bij het vinden van de juiste remblokken en bij de montage daarvan. Op de Ferodo-website staat tevens een video van de MIRA-remtest met natte remmen. Wie niet alleen op zoek is naar praktische montage-info maar ook naar meer technische achtergrond vindt alles van zijn gading op de Federal Mogul Campus.

In 2010 deed AMT uitgebreid verslag van de remblokontwikkeling Ferodo’s R&D centrum in Bad Camberg.

AMT 7/8, pagina 108

Beleef IDRT

“Wat is de snelste rondetijd van een Saker op Zandvoort?” Weet u het antwoord? Doe dan mee aan de IDRT-Kennisquiz en maak kans om als VIP de finalerace op Zandvoort te beleven! Op AMT Live wordt de winnaar bekend gemaakt.

Sinds eind vorig jaar volgt AMT IDRT. Wie zitten er dit jaar achter het stuur? Bekijk het fotoverslag van de selectiedag.

Neem plaats en bekijk de race vanuit de Saker:

Plain Script.. 

AMT 7/8, pagina 120

Meer over Audi’s Future Lab

In enkele veelzeggende animaties wordt nog duidelijker hoe de nieuwste technieken die Audi in zijn laatste Future Lab presentatie demonstreerde in elkaar steken. Deze links leiden u naar animaties van de R8 e-tron, de A3 e-gas en de A3 e-tron:

Plain Script.. Plain Script.. Plain Script.. 

Met name het e-gas project waarvoor Audi een proeffabriek heeft gebouwd kwam in een voorgaand Future Lab al aan de orde.

Ook daarbij publiceerde AMT een serie verduidelijkende animaties, te vinden in het bijbehorend maanddossier van oktober 2012.

AMT 7/8, pagina 126

Video: Supercar in wording

De Alfa 4C wordt gebouwd bij Maserati. Maar eerst wordt de koolstof monocoque gebouwd bij Adler Plastics. Hoe? En hoe komen chassis en carrosserie tot stand bij Maserati? En hoe de afbouw na terugkomst van de spuiter? Zie hoe motor en versnellingsbak van bovenaf een plaatsje vinden én zie en hoor de 4C in actie.

Gezien dat de Alfa 4C is uitgerust met Brembo’s co-cast remschijf? Lees hier hoe die de remprestaties verbetert.