Amt maanddossier juli-agustus 2012

In dit maanddossier vindt u informatie behorend bij de juli-augustus-editie 2012 van uw vakblad AMT. Met deze aanvullende informatie kunt u uw kennis over de gepubliceerde onderwerpen verder vergroten. Dit dossier geeft tevens toegang tot de nieuwste kennistest uit de AMT ATG Kenniscompetitie 2012. Ook treft u hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet u zeker dat u niets gemist heeft!

AMT 7/8, pagina 22

Efficiencyslag in de Scania-werkplaats

Naast onze reportage over de Scania-dealer in Zwolle berichtte AMT eerder over de dealer in Hoogvliet. Dat ging ook over het Scania Retail Systeem, gericht op optimale klantenservice. Hier kunt u het nalezen…

7/8, pagina 28

Ongewone motortechniek in beweging

Niet alleen op de Duitse Engine Expo show staat nieuwe en ongewone motortechniek in de belangstelling, ook AMT houdt het voor u bij. In ons maanddossier vindt u hier een aantal verwijzingen. Om te beginnen naar de in dit artikel aangehaalde Scuderi-motor, die we in AMT 7/8 niet nogmaals hebben beschreven.

  • Scuderi lucht-hybride motor halveert verbruik
  • Tot 50% brandstof sparen met Scuderi dubbelzuigermotor

Zowel de Scuderi-motor als het Flybrid vliegwielsysteem bekeken we al uitgebreider bij de vorige Engine Expo

Links naar de websites van Scalzo en Powercam bieden animaties die beter begrijpelijk maken hoe vernuftig de ingewikkelde mechanieken werken. Met daarbij verwijzingen naar Revetec, om te vergelijken met de Powercam-variant.

http://www.amt.nl/achtergrond/uniek-motormechaniek-van-revetec.htm 
http://www.amt.nl/nieuws/motortechniek-voor-morgen-20091.htm

AMT 7/8, pagina 40

Smeeradviezen online

Een jaar geleden verkende AMT de mogelijkheden om online bij leveranciers van smeermiddelen aanbevelingen te vinden welke motorolie te gebruiken bij een bepaald automodel. Daaruit kwam een lijst van weblinks, hierna opnieuw vermeld inclusief de nieuwste stand van zaken. Ook voor smering van de transmissie geven bijna al deze sites adviezen. Welke olie, hoeveel, en welke verversingstermijn geeft de autofabrikant aan, met een bijpassend productadvies van het betreffende smeermiddelmerk.

(* = zoeken op kenteken mogelijk)

AMT 7/8, pag. 66

Car2X is de toekomst

Moderne auto’s zitten vol met elektronica en veiligheidssystemen. Behalve de ontwikkelingen bij Delphi zijn er de afgelopen tijd heel wat innovaties geweest op het gebied van infotainment en auto’s die onderling communiceren.

In 2011 bracht AMT een bezoek aan TNO. Vijf jaar geleden hadden Audi en BMW al een systeem dat via spraakherkenning werkte en berichten kon voorlezen. Nieuwe systemen die automatisch hulpdiensten inschakelen, automatisch rijden of voetgangers herkennen zullen ook binnen enkele jaren op de markt verschijnen.

AMT 7/8, pag. 82

Meer dan handgereedschap bij Würth

De handgereedschappen van Würth komen regelmatig ter sprake op AMT. Het online diagnosesysteem WOW, Würth Online World werd daarnaast al in 2003 door AMT onder de aandacht gebracht. Uiteraard besteed AMT ook aandacht aan de huidige diagnoseapparatuur van Würth, met hierbij het oordeel van gebruikers.