Amt maanddossier januari 2014

AMT 2012-1In dit maanddossier vindt u informatie behorend bij de januari-editie 2014 van uw vakblad AMT. Met deze aanvullende informatie kunt u uw kennis over de gepubliceerde onderwerpen verder vergroten. Ook treft u hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet u zeker dat u niets gemist heeft!

AMT 1, pagina 4

180 auto’s in zes weken afleveren

Nog nooit was een plug-in hybridemodel zo populair als afgelopen jaar. Oorzaak? 0%-bijtelling gedurende vijf jaar mits in 2013 op naam gezet. Mitsubishi-dealer De Auto Avenue in Tilburg hield in totaal twaalf ‘PHEV-afleveravonden’ en leverde zo 180 Outlander PHEV’s in zes weken af. Bekijk het fotoverslag om een goede indruk te krijgen hoe De Auto Avenue van het afleveren een feestje maakte.

AMT 1, pagina 20

Federal-Mogul werkt mee aan schoner milieu

Federal-Mogul won op de Equip Auto een prijs met de Eco-Friction remblokken. Huidige remblokken bevatten 25% koper, de Eco-Friction’s bevatten 0% koper. En ze remmen net zo goed.
Remblokken maken slechts een deel uit van het complete aanbod van Federal-Mogul. Federal-Mogul speelt een belangrijke rol in het verlagen van de CO2-uitstoot. Het bedrijf produceert namelijk ook motoronderdelen. En die moeten tegenwoordig aan hele andere eisen voldoen.

AMT 1, pagina 28

Kwetsbare computerapparatuur

Een iPad in de werkplaats gebruiken, is dat verstandig? Nee, niet zonder bescherming. Gelukkig zijn er verschillende opties om een tablet veilig in de werkplaats te gebruiken. Verschillende fabrikanten produceren ook ‘ruggedized’ computerapparatuur. Panasonic is daar een goed voorbeeld van. Naast Mazda-dealers, gebruiken ook Volvo-dealers Panasonic-apparatuur in de werkplaats.

AMT 1, pagina 34

Thema motorvervuiling

Motorvervuiling is een hardnekkig probleem. Dus blijft het hardnekkig terugkeren in AMT. Kijk maar eens naar de twee video’s die het ongelijk aantonen van de eigenaar die dacht dat het wel een tandje minder kon met onderhoud aan zijn BMW. Of kijk mee hoe Forté een roetende diesel zijn levensvreugde teruggaf. We lieten zien hoe je auto’s met slechte olie eruit pikt. Castrol gaf advies voor het onderhoud aan auto’s met start-stopsystemen in de grote stad.
We sleutelden met vloeibaar gereedschap van Liqui Moly. We keken naar de gevolgen van en een oplossing voor een vastgeroete verstelmechanisme van een VTG-turbo. Xenum demonstreerde de werking van zijn I-Flux.  We waren bij ATC-lezingen van Forté en Tunap. En voor liefhebber haalden we uit de oude doos een uitgebreid artikel uit 1997 over inwendige reiniging van benzinemotoren
Verder zijn er op het AMT Garageforum tal van motorvervuiling gerelateerde topics. De discussie die we zelf aanslingerden staat hier, maar er zijn er nog veel meer.
Ten slotte de video’s die de Bardahl-reiniger demonstreren.
Plain Script..


Plain Script.. 

AMT 1, pagina 39

Wepp chemisch auto-onderhoud

Lange onderhoudsintervallen? Vervuiling, oxidatie en veroudering gaan in hun eigen tempo door. Dat moet wel mis gaan. Of kan chemie helpen? Lees het antwoord hier.