Amt maanddossier februari 2013

AMT Februari 2013In dit maanddossier vindt u informatie behorend bij de februari-editie 2013 van uw vakblad AMT. Met deze aanvullende informatie kunt u uw kennis over de gepubliceerde onderwerpen verder vergroten. Ook treft u hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet u zeker dat u niets gemist heeft!

AMT 2, pagina 24

Twaalf remmentestbanken in de praktijk

We schreven de afgelopen jaren heel wat artikelen over remmentestbanken. In 2010 deden we een soortgelijk onderzoek als voor AMT 2, lees het artikel hier terug.

Ook op AMT Garageforum kunt u terecht met vragen over remmentestbanken. Vraag uw collega autotechnici om raad of hun ervaring. Klik hier om naar de discussie op AMT Garageforum te gaan.

AMT 2, pagina 42

Poetsen voor professionals met Kärcher

Kärcher levert naast hogedrukreinigers en schrobzuigmachines ook een Chassis Cleaner en velgenreiniger.

Daarnaast levert onder meer Meijer Reiningssystemen wasinstallaties van Kärcher.

AMT 2, pagina 50

BMW motortechniek voor de toekomst

Afgelopen najaar gunde BMW ons een vooruitblik op de belangrijkste technische vernieuwingen waarmee het merk bezig is, met name om het brandstofverbruik verder te drukken. Vanaf compleet nieuwe kleinere motoren, tot aan allerlei gewichtsbesparende details. Lees hier het AMT artikel waarin we alles uit de doeken deden.

AMT 2, pagina 56

Werkplaatsbestendige computer

Computers staan tegenwoordig niet alleen bij de receptie, maar ook in de werkplaats voor het opzoeken van technische informatie. Ook dealers gebruiken computers bij het stellen van de juiste diagnose. Volvo gebruikt de Toughbook-laptops van Panasonic.

Wie de iPad gebruikt met TopMec en op zoek is naar een goede hoes, kan via de cadeaushop van mijngrossier de Griffin-hoes bestellen. Mocht een iPad toch beschadigen dan staan op ifixit reparatiehandleidingen.

AMT 2, pagina 58

Laatste nieuws in schadeherstel

Naast een speciaal thema over schadeherstel en autolakken brengt AMT voortdurend de actuele nieuwtjes. Daarvoor hebben we zelfs een aparte afdeling op onze website, waar u direct nieuws en artikelen vind die specifiek op de schadebranche richten. Hier al wat links naar de laatste berichten:

AMT 2, pagina 70

DAF Euro 6 motor

Een voorbeeld van motorontwikkeling voor de toekomst is het ontwerp van truckmotoren die de Euro 6 normen kunnen halen. Dat vereist ingrijpende veranderingen ten opzichte van Euro 5 motoren. Hoe dat in Nederland bij DAF werd aangepakt leest u hier.

AMT 2, pagina 78

Universeel sleutelen op dealer-level met Pass-Thru

Op deze pagina vindt u een overzicht van de Euro 5-websites van de autofabrikanten. Op AMT Garageforum vindt u een discussie over Pass-Thru. Vraag uw collega autotechnici daar om raad.

AMT 2, pagina 92

Faith Dickey en de Volvo FH in actie

Met veel spektakel introduceerde Volvo zijn volledig nieuwe FH truckserie. Onder meer kwam daar stuntvrouw Faith Dickey aan te pas. Haar stunt, en meer videomateriaal over de Volvo FH vind u hier…