Amt maanddossier december 2013

AMT December 2013In dit maanddossier vindt u informatie behorend bij de december-editie 2013 van uw vakblad AMT. Met deze aanvullende informatie kunt u uw kennis over de gepubliceerde onderwerpen verder vergroten. Ook treft u hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet u zeker dat u niets gemist heeft!

AMT 12, pagina 10

Sergoyne lost Renault-motorstoring op

Een Renault 2.2 dCI-motor levert te weinig vermogen. Uitlezen geeft foutcode D301. Die foutcode wijst op een luchtlekkage. Uit een test met een rookmachine blijkt dat er geen lekkage is. Of toch wel? Hoe lost Sergoyne Diagnostics de storing op? Bekijk de video!

AMT 12, pagina 30

Roetfilter reinigen of vervangen?

Het TopCats-stappenplan wijst de weg. Oh, en check dan meteen de Recore-kit waarmee een gebroken TPMS-ventiel slim te repareren is.

AMT 12, pagina 34

Shell alternatieven voor olieproducten

Na vele jaren van ontwikkeling op het Fischer-Tropsch proces slaagde Shell erin daarmee op industriële schaal aardgas om te zetten in olie. Kort na de start van de grote GtL fabriek in Qatar werd ons een kijkje in de Amsterdamse ontwikkelingskeuken gegund, waar het werd voorbereid.

Shell blijkt ook veel te zien in LNG, door koeling vloeibaar gemaakt aardgas. AMT besteedde al geruime tijd geleden aandacht aan de Nederlandse ombouw van trucks op LNG.

Inspiratie voor nieuwe brandstof en smeermiddelen haalt Shell ook uit zijn deelname in het Ferrari F1 team.

AMT 12, pagina 39

Zo werk je met de kentekencard

Met de introductie van de nieuwe kentekencard wijzigen de kentekenprocessen. Hoe stel je een auto te naam? En wat moet je doen als een auto geëxporteerd wordt? VWE organiseerde verschillende kennissessies door heel Nederland.

Om het autobedrijf te helpen is VWE een aparte website met alle kentekencard-informatie gestart. Daar staan onder meer de presentaties van de kennissessies.

Ook de RDW richtte een aparte pagina over de nieuwe kentekencard in. Verder biedt de RDW verschillende video’s aan die de processen uitleggen.

De toolbox voor bedrijven bevat aanvullende informatie voor autobedrijven.

AMT 12, pagina 42

SKF ondersteunt het autobedrijf

Vorig jaar organiseerde SKF de Chassis-training bij Garage van Altena in Hilversum. AMT was er toen ook bij.

Op de SKF-website ondersteunt de fabrikant autotechnici met technische handleidingen. Pole Position Plus-deelnemers ontvangen (technische) ondersteuning van SKF. Vorig jaar had het bedrijf al ruim 200 leden.

ContiTech geeft ook trainingen over het vervangen van de distributie- en multiriem. Ook ContiTech adviseert om de juiste gereedschappen te gebruiken.

AMT 12, pagina 58

Driecilinders en verbrandingsafstanden

De driecilinder ‘scheepsmotor’ uit de Triumph Rocket namen we in AMT al eerder onder de loep, net als de driecilinder die in de BMW-auto’s komt. En in het artikel over Yamaha’s Crossplane-krukas komt alles achter verbrandingsafstanden en onbalans uitgebreid aan de orde.