Amt maanddossier december 2012

AMT 2012-12In dit maanddossier vindt u informatie behorend bij de december-editie 2012 van uw vakblad AMT. Met deze aanvullende informatie kunt u uw kennis over de gepubliceerde onderwerpen verder vergroten. Dit dossier geeft tevens toegang tot de nieuwste kennistest uit de AMT ATG Kenniscompetitie 2012. Ook treft u hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet u zeker dat u niets gemist heeft!

AMT 12, pagina 26

Audi dealer van de toekomst

Het mag zijn dat de nieuwe Audi dealervestiging in Amsterdam een voorbeeldfunctie heeft, en een nieuwe stijl voor het merk. Maar nog moderner is de eerste Audi City in hartje Londen, zwaar leunend op de modernste multimedia mogelijkheden.

AMT 12, pagina 34

TPMS praktijk in het bandenbedrijf

Wilt u meer weten van de regelgeving over TPMS sensoren? In AMT 9 schreven we eerder over de regelgeving per 1 november 2012 en de gevolgen hiervan. Vergeet daarnaast niet de kennistest over batterijloze TPMS sensoren te maken voor een optimale voorbereiding op TPMS in de werkplaats.

AMT 12, pagina 40

VWE helpt autobedrijf efficiënter te werken

Het aantal jonge occasions dat de grens over gaat, stijgt explosief. Logistiek bedrijf Gefco en dienstverlener VWE spelen in op die trend.
Wie snel voertuiggegevens op wil zoeken, kan gebruik maken van de app iKenteken. Deze is beschikbaar voor Windows 8, iOS en Android.

AMT 12, pagina 44

Automotive studenten gaan voor innovatie

Team Fontys Automotive bouwt een elektrische race-Burton. Volg de voortgang van het team via Facebook. Begin dit jaar volgde AMT een studententeam van de HAN Eco Marathon. De reportage bestaat uit drie delen.

AMT 12, pagina 48

VWE helpt autobedrijf efficiënter te werken

Hoe gaat een ECU defect en is hij dan nog te repareren? Elektronicaspecialist ACtronics biedt hulp. Het bedrijf is onlangs verhuisd en heeft een nog snellere doorlooptijd. ACtronics test, bouwt, reinigt en repareert ook luchtmassa-meters.
Hoe zit het eigenlijk met defecte turbo’s? Is elke Turbo te reviseren? AMT geeft antwoord.

AMT 12, pagina 64

Een dag op pad met de Belgische wegenwacht

We gingen een dag met wegenwachter Stef Verstraelen mee op pad en maakten de nodige foto’s. Meer foto’s van deze dag vindt u in het fotoalbum dat wij op AMT.nl plaatsten.

AMT 12, pagina 80

Erkennen van Verworven Competenties bij VOC

Jaren werkervaring maar geen diploma. De VOC biedt een oplossing voor deze werknemers met haar EVC-traject. In AMT 5 schreven we eerder over het erkennen van verworven competenties.

AMT 12, pagina 84

De laatste stand in motorfietstechniek

In een jaar zijn heel wat gloednieuwe motorblokken voor tweewielers verschenen, die we in AMT diepgaand hebben besproken. Navolgende links vertellen veel meer over de interessantste ontwikkelingen in de motorfietswereld van de laatste tijd.

AMT 12, pagina 88

TNO-fietsersairbag in slow-motion

Een airbag die de A-stijlen en ruitenwissers bedekt kan veel verkeerslachtoffers onder fietsers voorkomen. TNO demonstreerde een crashtest in Helmond. Bekijk de indrukwekkende beelden. Eerst zonder en dan met fietsersairbag.
Plain Script.. 

AMT 12, pagina 91

Demper fabrikant Monroe gunt AMT kijkje in Technical Centre

Hoe herken je versleten schokdempers? En als ze versleten zijn, hoe vervang je ze dan? Het complete aanbod staat in de catalogi van Monroe.