Amt maanddossier april 2014

AMT 2014-4In dit maanddossier vindt u informatie behorend bij de april-editie 2014 van uw vakblad AMT. Met deze aanvullende informatie kunt u uw kennis over de gepubliceerde onderwerpen verder vergroten. Ook treft u hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet u zeker dat u niets gemist heeft!

AMT 4, pagina 25

Opgelost dankzij AMT Garageforum

De Volvo FH is na 20 jaar compleet vernieuwd. Bekijk alle innovaties in dit artikel. De productie neemt vijf dagen in beslag. AMT belichtte het productieproces.

AMT 4, pagina 31

Temperatuurdruktabellen R134a

Nakoeling? Oververhitten? Hoe zit dat precies? En bij welke drukken en temperaturen condenseert of verdampt het koudemiddel? Vind de tabellen en de toelichting in dit ATC-artikel op AMT.nl.

AMT 4, pagina 43

Automatische transmissie spoelen

Het spoelen van een automaat live in actie zien? Wynn’s maakte een mooie video. Bekijk hem hier:

Plain Script.. 

En klik dan meteen op deze link naar de gebruikservaringen met het spoelen van automaten op AMT Garageforum.

AMT 4, pagina 50

De voordelen van garagesoftware

Topmec helpt de autotechnicus tijdens zijn werkzaamheden. Hoe doet de Android- en iOS-app dat?
Sommige softwarepakketten zijn Bovag-gecertificeerd. Wat houdt dat precies in? Vorig jaar legden we de certificering uit.
Met behulp van de computer en digitale foto’s kun je een reparatie en bijbehorende kosten uitleggen aan de klant. Mooren Auto geeft advies.

AMT 4, pagina 65

Alfa 4C: alles over de bouw van lichte auto’s

Hoe ziet de productie van de Alfa Romeo 4C in de Maserati-fabriek in Bologna eruit? Hoe de productie van de koolstofvezel monocoque bij Adler? Bekijk de video en lees het artikel. En hoe zit het precies met die co-cast schijfremmen van Brembo?
Ten slotte: AMT-redacteur aan het woord op RTV Oost over het belang van carbon in auto’s van nu en straks.

Plain Script.. 

 

AMT 4, pagina 67

Video: ZF-negenbak in actie

De techniek van de automatische ZF-negenbak valt op door zijn compactheid. De bak is opgebouwd uit vier planetaire tandwielsets, twee platenkoppelingen, twee rem-units en twee klauwenkoppelingen. De video toont constructie en werking.

Plain Script.. 

AMT 4, pagina 72

Wat kan garageformule doen voor mijn bedrijf?

Het belang van Garageformules neemt toe. Wat hebben ze het autobedrijf te bieden? AMT analyseerde het.

AMT 4, pagina 80

Bridgestone’s Proving Ground

In 2012 bezochten we de Proving Ground van Bridgestone al eens en reden we met een prototype winterband. Lees het artikel hier terug. Wil je de Proving Ground nog beter beleven? Bekijk dan deze video die Bridgestone maakte terwijl wij de LM001 aan de tand voelden.

Plain Script..