Amt maanddossier april 2013

AMT April 2013In dit maanddossier vindt u informatie behorend bij de april-editie 2013 van uw vakblad AMT. Met deze aanvullende informatie kunt u uw kennis over de gepubliceerde onderwerpen verder vergroten. Ook treft u hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet u zeker dat u niets gemist heeft!

AMT 4, pagina 26

Uitlijnmeting binnen 90 seconden

Gijs van Amerongen van Explora was vorig jaar te gast bij ATC Limburg. Daar vertelde hij over de Hunter QuickCheck.

AMT4, pagina 30

Dieselinjector in slowmotion

Wat gebeurt er nou precies in zo’n common rail-injector? Een goede video vertelt meer dan 1000 woorden. En deze Video van Andrea Lanza, in samenwerking met de Universiteit van Catania en het Italiaanse nationale instituut voor onderzoek aan motoren, is goed! De video toont haarfijn, en 9000 keer vertraagt dus microseconde voor microseconde, hoe een injectie tot stand komt.

Water en vuil zijn grote vijanden van moderne injectiesysteem. Deze video toont hoe een goed filter (in dit geval van MANN) ondanks zijn beperkte omvang en lange standtijd die vijanden buiten de deur houdt én voorkomt dat parafine-vlokken in ijskoude diesel het systeem verstoppen.

AMT4, pagina 42

Hoe voldoet DAF aan Euro 6?

De MX-11 motor voldoet aan de strenge Euro 6 emissienormen. Om dat voor elkaar te krijgen spelen brandstofinjectie, luchttoevoer en emissiesysteem eendrachtig samen. Hoe? Dat beschreven we in AMT al bij de introductie van DAF’s MX-13 motor.

DAF toont de nieuwe MX-11 ook in bewegend beeld. Bekijk de video.
Plain Script..

AMT 4, pagina 78

Meer over uitlaten

Bosal nam AMT negen jaar geleden mee en toonde toen de recente uitlaatontwikkelingen.

“Een uitlaat is meer dan een functioneel onderdeel van de auto” zegt EPS Uitlaten.

AMT 4, pagina 88

Racen op zonne-energie

De TU Delft neemt al jaren deel aan de World Solar Challenge. In 2007 won het team voor de vierde keer. Het winnende voertuig, de Nuna, wordt steeds verder geoptimaliseerd. Solar Team Twente heeft de afgelopen jaren iets minder geluk gehad.

AMT 4, pagina 104

800 pk en luchtvering

Luchtvering zorgt voor meer comfort en een betere wegligging. VB-Airsuspension monteerde luchtvering in de snelste VW Transporter ter wereld.